Elképesztő teljesítményt nyújtott a hétvégi, poznani utánpótlás Európa-bajnokságon Kurucz Levente. A 18 éves kajakos mindhárom egyes számot megnyerte, 1000, 500 és 200 méteren is meggyőző versenyzéssel végzett az élen. Na, de hogy lett belőle kajakos? Ő maga meséli el.

A Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Club kajakosa az M4 Jövünk! utánpótlás-magazinnak mesélt arról, hogy miért ezt a sportágat választotta még kisgyerekként.

„Korábban úsztam, de amikor hallottuk a szüleimmel, hogy a városban kezdett edzősködni Sári Nándor, akkor eljöttünk megnézni, hogy milyen lehet kajakozni. Kipróbáltam, megtetszett és maradtam. Ez 2013-ban történt.”

Hamar kiderült, hogy Levente nagyon tehetséges, a kezdetektől Sári Nándor foglalkozik vele, aki óriási lehetőséget lát tanítványában.

„Nagyon jó a keringési rendszere, kiválóan úszik, duatlonban versenyeken indul, nyert is többször, ob-t és diákolimpiát is. Az első kajakversenyére úgy neveztem, hogy előtte pár nappal esett be a nyaralásból, és így is ötödik lett, vagyis már ott megmutatkozott, hogy nagyon jó érzéke van a sportághoz. Nagyon szépen és gazdaságosan evez, iszonyatosan jó időket megy, pedig nem egy kirobbanó fizikumú versenyző ránézésre, de technikás és ahogy mondtam, a szép evezés mellett a hatékonyság az, ami jellemző rá. Az ezer méteres pályája rendben van, a 200-hoz is elég gyors, az 500 az, amire kiemelten készülünk, azt még össze kell raknunk” – fogalmazott Sári Nándor, nagy klasszisok, olimpiai bajnokok korábbi edzője.

Kurucz Levente a kezdetek óta Sári Nándorral készül

„Az ORV-n ősszel három aranyérmet nyertem, ami nagyon meglepett, nem számítottam rá” – folytatta a 18 éves Levente. A sikert aztán a most hétvégi Európa-bajnokságon megismételte, 2021-ben pedig még egy nagy kihívás vár rá: az ifjúsági világbajnokság.

„Levente nagyon profi versenyzést mutatott be. Csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni, bizonyította, hogy a későbbiekben is komolyan kell számolni vele” – értékelte a fiatal kajakos teljesítményét Makrai Csaba kajak utánpótlás szövetségi kapitány az mkksz.hu-nak.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!