Mire figyeljünk ’home office’ üzemmódban?

A veszélyhelyzet az iskolás gyermekeket és a dolgozó felnőtteket is a négy fal közé szorítja, előbbiek távoktatásban, utóbbiak home office-ban teljesítik kötelességeiket. Néhány alapvetésre azonban saját érdekünkben szükséges odafigyelnünk, hogy testi és lelki egyensúlyunk is megmaradjon ez idő alatt.

Számos ajánlást, javaslatot találunk az interneten arra, hogy hogyan töltsük el a mindennapjainkat otthon. Vannak, akik szellemi és vannak, akik fizikai elfoglaltságra adnak ötletet, de egy dolog biztos: izületeinket, csontjaikat, izmainkat mindenképp óvnunk kell.

Mozgásszerveink védelméről, az esetleges problémák kialakulásának megelőzéséről, a „mozgás és a maradás” ideális egyensúlyának megtalálásáról a Testmester Stúdió Kft. gyógytornászát, Varró Tinát kérdeztük.

„Otthoni munkavégzés esetén is nagyon fontos, hogy odafigyeljünk az ergonómiára. Bár csábító a kanapéról, vagy netán az ágyból végeznünk a feladatainkat, de mozgásszerveink védelmének érdekében másképp kell döntenünk. Lehetőség szerint a munkavégzés helyszínéül íróasztalt válasszunk. Ha laptopról dolgozunk huzamosabb ideig, érdemes hozzá külön billentyűzetet és egeret beszerezni, hogy a laptopot szemmagasságba emelve ne terheljük túl a gerincünket, így védve magunkat a panaszoktól és bántalmaktól.”

Több alkalommal adtunk már hírt élsportolóink által arról, hogy mennyire fontos az, hogy kialakítsunk egy napirendet a #maradjotthon során. A felállított napirendünket viszont szükséges még apróbb részekre bontani egészségünk védelmében.

„Home office-ban is figyeljünk a szokásos napirendre! Óránként 5-10 percre álljunk fel, nyújtózkodjunk, végezzünk átmozgató gyakorlatokat, melyek felfrissítik a vérkeringésünket és melyek segítségével a túlfeszülő izmokat lelazíthatjuk. A megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás kulcsfontosságú, készítsünk ki a munkaasztalra egy kancsó vizet vagy cukrozatlan teát, amely a nap folyamán biztosítani tudja hidratáltságunkat. Szellőztessük át alaposan napközben a helyiséget többször is, hiszen a friss levegő is elengedhetetlen a megfelelő munkakörnyezethez.”

Az otthoni munkavégzés során bár munkaidőnk nincs szigorúan kőbe vésve, de a végletektől ígyis óvakodnunk kell!

„Érdemes a munkaidőre is odafigyelnünk, a késői munkakezdés, a késő éjszakába nyúló munkavégzés felborítja bioritmusunkat, kevésbé kipihenten tudjuk így végezni feladatainkat.”

Az elméleti tanácsok után pedig következzen egy kis átmozgató torna, hogy fitten is tarthassuk mozgásszerveinket.

Dobd fel a home office-od egy frissítő tornával!

Dobd fel a home office-od egy frissítő tornával!Tegnapi posztunkból megtudhattatok, mire kell figyelni az otthoni munkakörnyezet berendezésénél. Ma nézzünk egy rövid, átmozgató tornát, amivel otthon is felfrissithetitek magatokat munka közben!Ha tetszett a videó jöhet a like és megosztani is ér! :)#testmesterstudio#ertokezekbenazegeszseg#homeoffice#otthonitorna

Közzétette: TestMester Stúdió – 2020. április 23., csütörtök

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!