Bár alapvetően az Erdei Vándortáborokhoz állították össze, minden túrázni induló gyereknek, családnak jól jöhet a tényleg közérthetően megfogalmazott, hasznos információs anyag. Mekkora hátizsákot válassz, mi legyen benne, mire figyelj a bakancs vásárlásakor… megannyi hasznos tudnivaló.

A vándortáborok valóban nagyszerű kezdeményezés. Van már gyalogos, kerékpáros és vízi vándortábor is. Az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett, egyhetes Erdei Vándortáborok június 16-án indulnak, bakonyi, börzsönyi, mátrai, mecseki és pilisi útvonalakkal várva a középiskolásokat és a felső tagozatosokat.

Az erdészek összeállítottak egy hasznos útmutatót arra nézve, hogy mi érdemes a hátizsákba pakolni, ha valaki egy hétig túrázik az erdőben. Segíthet a táborozóknak, és persze a szülőknek is, akik részt vesznek gyerekük készülődésében. És bár a középpontban az erdei vándortáborok állnak, megszívlelendő tanácsokat találsz benne, ha túrázva, természeti környezetben töltenéd a szünidő egy részét – nem csoda, hiszen a szerzők napi szinten járják az erdőt, legyen rekkenő hőség vagy éppen szakadó eső.

Hasznos tanácsok erdei vándoroknak, írásos formában: erdeivandor.hu

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!