Szeptember 25-én tartják az Edzők Napját az Európai Unió kezdeményezésére, amihez idén Magyarország is csatlakozik. Hazánkban a kezdeményezést a Magyar Edzők Társasága (MET) koordinálja, melynek célja, hogy hazánkban is minél többen megemlékezzenek azokról a szakemberekről, akik sportolóink eredménye és teljesítménye mögött állnak.

Az Edzők Napját az Európai Sporthét keretein belül tartják. A kampányt az Európai Sporthét finn koordinátora kezdeményezte abból az alkalomból, hogy 2019. július 1. és december 31. között Finnország töltötte be az Európai Unió elnöki tisztét. Ehhez a finn kezdeményezéshez csatlakozott a MET és számos EU tagállam.

„Tavaly még csak európai mozgalom volt az európai sporthét keretein belül, idén ez már globális méreteket ölt, az USA-tól egészen Új-Zélandig, azaz a világ minden tájáról csatlakoznak a kampányhoz. Sportolókat kívánunk elérni, akik a közösségi médián keresztül a legkülönbözőbb módokon köszönik meg edzőiknek a munkáját” – tájékoztatott Csabai Edvin, a Magyar Edzők Társaságának sportigazgatója, korábbi többszörös világ- és Európa-bajnok maratoni kenus.

A jeles napot beharangozó videó üzenet rendkívül népszerű a közösségi oldalakon, több ezren lájkolták, osztották meg és csatlakoztak hozzá. A felhívásra sportolók százai mondtak köszönetet edzőjüknek.

A MET az esemény alkalmával arra kért sportolókat, hogy nevezzék meg edzőiket, akik meghatározó változást hoztak életükben vagy közvetlen közösségükben, akiket jó szakembereknek tartanak, és akiknek a legtöbbet köszönhetnek eredményeik elérésében. Továbbá felkérték őket, hogy mondjanak köszönetet képpel vagy kisvideóval a #thankscoach #beactive #magyaredzo címkék használatával. A kampány meglepetésszerűen nagy sikert aratott; közel 35000 embert ért el közösségi médián keresztül és csaknem 3600 aktivitást mutatott.

„A Magyar Edzők Társasága kiemelten fontos feladatának tartja, hogy felhívja a figyelmet az edzők szerepének jelentőségére, akik a háttérben maradnak, munkájuk a külső szemlélőnek, szurkolónak sokszor láthatatlan” – mondta Molnár Zoltán, a MET elnöke. – „A kampányunk üzenete az, hogy legalább egy évben egyszer minden sportoló szakítson időt arra, hogy megköszönje edzője munkáját.”

A szervezet szeretné, ha az elkövetkező három hétben minél több jelenlegi és egykori sportoló mondana köszönetet az edzőjének, akinek nagy része volt, van és lesz az ő sikereiben.

 

Forrás: magyaredzo.hu, olimpia.hu

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!