Sárkányhajó világbajnokságot rendeztek szeptember 1-4. között, a Csehországi Racice városában, és a magyar válogatott tagjai között szerepelt, két a szívünkhöz közelálló Nagy Sportágválasztós munkatárs, Szemán Róbert ügyvezető, és Lelovics Dávid projekt koordinátor.

Dávid és Robi hosszú évek óta sárkányhajóznak együtt a Römi Kajak-Kenu és Sárkányhajó egyesületben. A Römi csapata a hazai versenyeken sorra hozta eddig a legjobb eredményeket, és talán nevezhetjük őket az egyik legjobb sárkányhajó csapatnak hazánkban. Idén júliusban válogató versenyt rendeztek a Racicei világbajnokságra, ahol a Senior csapat kilenc számban kvalifikálta magát Csehországba.

A nemzetközi megmérettetések mindig is prioritást élveztek az egyesület kapitányánál, és egy nagyon erős csapatot állított össze a világbajnokságra, ahol a vártnál szebb eredmények születtek. Kollégáink a magyar válogatott színeiben elképesztő sikereket értek el, melyekre nagyon büszkék vagyunk.

A válogatott eredményei:

3 db aranyérem

2 db ezüstérem

3 db bronzérem

A verseny folyamán a nagyon erős thaiföldi és kínai csapatokkal vívtak az első helyért sportolóink, azonban a verseny első három napján sajnos nem tudtak felkerülni a dobogó élére. Majd az utolsó nap bekövetkezett a várva várt siker és páratlan küzdelemben 2000 méteren kétszer is maguk mögé tudták utasítani az erős ellenfeleket, és a nagyon szoros, kiélezett küzdelmekben felállhattak a dobogó legtetejére.

A válogatottnak egy harmadik aranyérmet is sikerült szereznie 500 méteren, azonban ebben a számban a legnagyobb ellenfelek nem álltak rajthoz.

Nagyon büszkék vagyunk válogatottunkra, különösen két munkatársunkra, Robira és Dávidra, és szurkolunk nekik, hogy a jövőben is sikerüljön hasonlóan szép eredményeket elérniük!

Nagy Sportágválasztós eredmények:

1. hely:

  • Mix 2000m, tízes hajó
  • Férfi 2000m, tízes hajó
  • Férfi 500m, húszas hajó

2. hely:

  • Mix 2000m, húszas hajó
  • Mix 500m, tízes hajó

3. hely:

  • Mix 500m, húszas hajó
  • Mix 200m, húszas hajó
  • Férfi 500m, tízes hajó
FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!