Kiss Tamással, a Csepeli Kajak-kenu Egyesület elnökével arról beszélgettünk, hogy minek köszönhető a csepeli vízitúrák sikere. Ahogy felkerültek az Ötpróba GeoGo teljesíthető túrái közé, egyből népszerűek lettek, az amúgy is vízitúra pontnak számító csepeli telepnek valószínűleg bővítenie kell hajóparkját a megnövekedett érdeklődés miatt.

Számított ekkora népszerűségre? – kérdeztük Kiss Tamást, aki 2008-ban, Kolonics György halála után térdelt össze Kozmann Györggyel és nyert olimpiai bronzérmet Pekingben, de most már a Csepeli Kajak-kenu Egyesület elnökeként tevékenykedik.

– Bevallom őszintén, eddig nem mélyültem el az Ötpróba és a GeoGo világában, noha már hallottam mindkettőről, ezért magam sem hittem, hogy ekkora lesz az érdeklődés az új túrák iránt.

Milyen túrákról van szó?

– Az egyik dél felé indul az M0-ás híd irányába, majd onnan visszafordulva halad a csepeli telep felé, valamivel több, mint nyolc kilométer (Csepel-M0 vízitúra). A másik észak felé indul, a VakVarjú csónakháznál van a forduló, ennek a távja valamivel rövidebb, hat és fél kilométer (Csepel Classic vízitúra).

Látva, hogy milyen népszerű ez a két útvonal, a napokban felkerült a helyiek nagy kedvence a Molnár-sziget kerülés is, mely pályát bátran ajánlom kezdőknek, családosoknak és rutinos vízitúrázóknak egyaránt.

A csepeli kajak-kenu telep amúgy is része a szövetség vízitúra megállóhelyeinek. Mit jelent ez a besorolás?

– A kajak-kenu szövetség a vízitúrák népszerűsítése érdekében, no és azért, hogy elérhetőbbek legyenek a vízitúrák a sportolni vágyók számára, országszerte kialakította a vízitúra pontokat, ezek közül az egyik vagyunk mi. Itt nem csillagozási rendszer van, mint például a szállodáknál, hanem lapátokkal jelölik a vízitúra pontok komfortját. Mi kétlapátos vízitúra pont vagyunk, amit azt jelenti, hogy az olyan vízitúrázók számára, akik egy hosszabb túra teljesítése közben állnak meg nálunk, biztosítunk sátorozási és tisztálkodási lehetőséget, valamint túraeszközök bérlését is lehetővé tesszük. Természetesen az utóbbi kettő az Ötpróba GeoGo teljesítők számára is fontos lehet, a nagy érdeklődés miatt azonban elképzelhető, hogy a bérelhető hajók számát növelnünk kell.

Vagyis, ha egy Ötpróba GeoGo vízitúrát szeretne valaki megcsinálni, elég, ha odamegy a csepeli telepre, és minden rendelkezésére áll?

– Tulajdonképpen igen, de a nagy érdeklődés miatt muszáj előzetesen bejelentkezni, ezt az alábbi elérhetőségeken lehet megtenni: info@csepelkajakkenu.hu és +36 30 997 0579. De a lényeget tekintve igen, hajót lehet bérelni nálunk, az alábbi linken találni erről információkat: https://www.csepelkajakkenu.hu/hajoberles, az útvonal adott, az Ötpróba GeoGo regisztráció pedig szintén nagyon egyszerű: https://otprobamaradjfitten.hu/.

Nemrégiben, Ludasi Róbert halála után lett a Csepel elnöke. Gondolom, mindenképpen hasznos, ha nyit a klub és új dolgok iránt is fogékony lesz.

– Egyértelmű, noha a versenysport nyilván fontos a számunkra, de a szabadidősportban is rengeteg lehetőséget látunk. Éppen ezért volt jó az időzítés, hogy bekerültünk az Ötpróba programjába, hiszen ennek köszönhetően a csepeli GeoGo túrák egyaránt viszik a hírét Csepelnek, a vízitúráknak, a Dunának, az Ötpróba GeoGo eseménysorozatnak és az egyesületünknek is.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.

New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.