A kialakult járványhelyzet és a rendezvények korlátozása miatt bár nem volt lehetősége sem gyermeknek, sem felnőttnek sportágat választania a májusi Nagy Sportágválasztó alkalmával, mi most mégis kínálunk néhány megoldást arra, hogy mit érdemes sportolni a nyáron.

Fogadni mernénk, hogy minden sportszerető gyermek, felnőtt, család vagy baráti társaság alig várja már, hogy minimális korlátozásokkal vagy akár már azok nélkül kirándulhasson, túrázhasson, látogathassa kedvenc helyeit, eseményeit és igazán önfeledten élvezze a „szabad életet”. Természetesen megfűszerezve azt egy kis aktív kikapcsolódással, mely egyik, ha nem a legmegfelelőbb eszköze a sport.

De vajon mik a legnépszerűbb nyári sportágak? Mit érdemes egyedül, a családdal vagy a barátokkal végezni egy-egy meleg nyári napon?

Több lehetőséget is adunk, hogy a nyár igazi beköszönte előtt Ti magatok dönthessétek el, hogy merre indultok és milyen eszközökkel. Egy biztos, a nap végén garantált élményekkel tértek majd haza.

1. Tekerjétek körbe a tavat!

Mi mással is kezdhetnénk, mint az örök klasszikus tekeréssel? A sporttal, melyet nem lehet elfelejteni, bármikor újra lehet kezdeni és kortól, nemtől, súlytól függetlenül bárki élvezetet találhat benne. Mostanság nagyon népszerű tavaink körbetekerése, mely remek egy – vagy többnapos program lehet családoknak, baráti társaságoknak. Bármikor szünetet tarthattok, hogy megálljatok fürdeni egyet vagy megkóstoljátok a klasszikus nyári „strandételeket”. Pattanjatok bringára!

2. Ismerkedjetek a természettel a vízen!

Ha már az előző ajánlásban szóba hoztuk tavainkat, szálljunk is vízre azokon. Nagyszerű programlehetőség egy kettes vagy négyes túrakenuban lapátolni a Tisza-tavon, a Velencei-tavon vagy akár a Dunán. Bármely közkedvelt vízparti helyszínt is választhatjátok, van lehetőségetek kenut bérelni, és az alapok gyors elsajátítása után indulhat is a túra. A vízről egészen más megvilágításba kerül a táj, és jobban megismerhetitek a vízi világ növény – és állatvilágát is.

3. Üssetek, vetődjetek a homokban!

Természetesen a labdás sportokat sem hagyhatjuk ki a felsorolásból. Sok vízparton és üdülő övezetben található már két rúd közé magasan kifeszített háló, mely ideális helyszíne lehet egy-egy izgalmas strandröplabda csatának. Ez főként a baráti társaságok körében népszerű, melyhez semmilyen más eszköz nem szükséges, csak egy röplabda. Felszabadult érzés vetődni a homokban és egymást segítve pontot elérni. Az ilyen „mérkőzések” során nem is az eredményesség, mint inkább a szórakozás a lényeg. Annak pedig egy ilyen összejövetel kiváló!

4. Túracipőt fel, kalandra fel!

Klasszikussal kezdtünk, klasszikussal zárunk. Nincs is jobb, mint útra kelni a telepakolt túra hátizsákkal és gyalogosan felfedezni a természet kincseit. Tűzzetek ki célul egy hatalmas rétet, vagy kaptassatok fel a kilátóba, a lényeg, hogy együtt éljétek át a természetjárás adta örömöket. És lehet egy-egy erdő mélyén még egy kalandparkba is belebotlotok, mely számtalan mászós, ugrálós, függeszkedős, átlendülős élménnyel kecsegtet. Irány a természet!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!