Címke: Sport

17
szept

Gondolatok a Nagy Sportágválasztó igazi üzenetéről

Vajon milyen érzés lehet egy olyan eseményen végigtekinteni, amely egy kis, céges családi napnak indult, most pedig több mint 25 ezer embert vonz? Mit érez az, aki az egésznek az egyik elindítója, a mai napig a mozgatórugója és aki családjával együtt végigkövette az évek alatt bekövetkezett hatalmas változást? A Nagy Sportágválasztó ügyvezetőjével, Szemán Róberttel beszélgettünk.

8
szept

Sportágak mellett hangszerek is bemutatkoznak pénteken és szombaton

A Budapesti Nagy Sportágválasztón és Nagy Hangszerválasztón, ahogyan eddig, ezúttal is széles sportági paletta és számos hangszer várja a gyermekeket és felnőtteket egyaránt, hogy megtalálják a kedvükre valót, akár sportban, akár zenében és hogy összehangolhassák a sportot a zenével.

7
szept

Legjobbat a legjobbért – Zenészek és sportolók a gyerekekért és a családokért

Szeptember 10-én és 11-én (péntek – szombat) a zene – sport testvérpár várja az érdeklődőket egy valódi kaland keretében. Mindkettőben alapvető az öröm, a játék, a figyelem, a pontossá kidolgozott tudatos mozgás és természetesen az élmény. Más oldalról tekintve az emberi test, az érzelmek és az elme működésének minél alaposabb ismerete és kezelése, a fantázia, valamint a lelkesedés együtt hoz

Tovább

17
okt

Sporttal a mellrák ellen – október a mellrák elleni küzdelem hónapja

Október világszerte a mellrák elleni küzdelem hónapja, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a rendszeres szűrés, ezáltal a korai felismerés fontosságára, valamint a megelőzésre. Ennek érdekében egy hónapon át a kampány keretében nagyon sok megmozdulást szerveznek, és minden platformon igyekeznek felhívni a jellegzetes rózsaszín színnel a figyelmet a téma fontosságára.

15
okt

Látássérültként a sport világában

Manapság már gyakorlatilag mindennek van világnapja, így talán az elmúlt időben megkopott azok jelentősége. Pedig vannak köztük olyanok, melyeknek sokkal nagyobb figyelmet kellene kapniuk. Ilyen október 15-e is, a Fehér Bot Nemzetközi Világnapja. A nemzetközi nap célja a közvélemény figyelmének felhívása a vakok és a gyengén látók sajátos helyzetére, keresve gondjaik megoldásának lehetőségeit, a társadalomba való teljesebb értékű beilleszkedésük útját.

29
szept

A sport mindennapi életünkre gyakorolt hatásai

A mozgás minden esetben jótékony hatással bír az emberi szervezetre. Legyen az egy kiadósabb séta, vagy kerékpározás a szabadban, nem csak testet, de a lelket is feltölti. Azonban akik rendszeresen sportolnak, hosszú távon érezhetik a sok mozgás előnyét fizikailag és szellemileg egyaránt.

5
aug

Tamás Rita: „A sport hatása sosem merül ki abban, hogy a test esetleg fittebb lesz, hanem alapja lehet egy egészen komoly személyiségfejlődésnek.”

A Ne pánikolj, sportolj c. könyv írója, az ezen a néven futó közösségi oldal tulajdonosa saját történetén keresztül mutatja meg a sport nemcsak testre, de a lélekre és a személyiségre gyakorolt pozitív hatását. Saját tapasztalatát megosztva motiválja és inspirálja azokat, akik változást szeretnének, képesek is hinni benne és keményen dolgozni érte.

18
júl

Végy egy jó könyvet!

Egy jó könyv csodákra képes. Pihentethet, szórakoztathat, kikapcsolhat és taníthat is. Időjárástól, évszaktól, napszaktól, helyszíntől függetlenül bárhol, bármikor kiváló társra lelhetünk egy jó könyvben, ha a fenti tevékenységek bármelyikére vagy éppen egy kis egyedüllétre vágyunk.

1
jún

Hidratáció és a sport

A hidratáció fontosságáról nem lehet eleget beszélni, főleg, ha szabadidőnkben rendszeresen sportolunk. Az emberi test 50-60 százaléka víz, így ha nincs meg a megfelelő folyadékmennyiség bevitel, könnyen a kiszáradás jeleit tapasztalhatjuk. Hogy melyek ezek és mire érdemes odafigyelni ahhoz, hogy elkerüljük a dehidratált állapotot, utánajártunk.

25
máj

Nyári sportágajánló

A kialakult járványhelyzet és a rendezvények korlátozása miatt bár nem volt lehetősége sem gyermeknek, sem felnőttnek sportágat választania a májusi Nagy Sportágválasztó alkalmával, mi most mégis kínálunk néhány megoldást arra, hogy mit érdemes sportolni a nyáron.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!