Olimpiai és világbajnokokkal evezheted át Budapestet

Hagyományt szeretnénk teremteni, mert hisszük, hogy a Budapest átevezés hatalmas élmény és mert a nagy érdeklődés is azt mutatja, hogy van rá igény. A 10 km-es táv teljesítéséért 2 Ötpróba pont jár, de az élményt tetézzük egy sétahajózással: felfelé lazítunk, lefelé evezünk – közben meg gyönyörködünk.

Hogy honnan jött az ötlet, hogy együtt, mi ötpróbások átevezzük Budapestet?

Először 2017-ben, az Ötpróba kiemelt eseményén a Mozgás Éjszakáján került sor a Budapest átevezésre, ahol a Kolonics György Alapítvány segítette megvalósítani álmainkat és éjszaka láthattuk a dunai átevezést. A kitűnő hangulatot csak fokozta az ünnepélyes megnyitó, amelyre szó szerint „befutott” a nyári győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) hivatalos lángja a sárkányhajókon.

Az Ötpróba szervezésében, idén október 9-én, most szombaton kerül megrendezésre az esemény ahol 20 sárkányhajó és közel 40 hajóegység (SUP, kajak, kenu) lesz fellelhető a Dunán 15:00-17:00 óra között a Margitszigettől a Lágymányosi-öbölig. Érdemes árgus szemekkel figyelni a nagy-Dunát hiszen a több száz szabadidősportoló mellett, számos híres sportoló is vízre fog ekkor szállni, többek között az Ötpróba csapatával evez: dr. Kiss Gergely és Storcz Botond Ötpróba-nagykövet, valamint Varga Ádám, Nádas Bence, Medveczky Erika, Csabai Edvin, Kiss Tamás és Béke Kornél – nyilatkozta Csabai-Kaskötő Brigitta az esemény projektvezetője.

Kiegészítő programként Ötpróbás sétahajózást is szervezünk az átevezést megelőzően, hiszen tudjuk, hogy sokszor gond a logisztika, az utazás megszervezése, amikor az esemény A ponttól B pontig tart. Így viszont a későbbi céltól, a  Kopaszi-gáttól felfelé haladva közelítik meg a rajt helyszínét, az UTE Kajak-Kenu Szakosztályát miközben az utasok megcsodálhatják Budapest látványosságait is (még van pár helyünk, jegyet itt lehet vásárolni): https://nevezes.otprobatokioba.hu/termek/otprobas-setahajozas/

Szakértői javaslatra idén a szabadidősportolók kizárólag sárkányhajóban, a versenysportolók pedig saját hajóval is teljesíthetik a 10 km-es távot. Jövőre egy korábbi időpontban tervezzük megrendezni az eseményt, amikor mindenki számára igyekszünk lehetőséget teremteni, hogy akár saját eszközzel teljesítse a távot.

Az esemény különlegessége, hogy a több száz ember együtt, egy flotta tagjaként közösen vonul végig a Dunán.

BUDAPEST ÁTEVEZÉS! MOST SZOMBATON! GYERE!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.


New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.