Május 26-27-én került ismét megrendezésre a Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó a Merkapt Sportközpontban, ahol 105 sportág és 20 hangszer kipróbálására volt lehetősége annak a 22.417 főnek, aki kilátogatott az elmúlt évek egyik legsikeresebb eseményére. A két nap alatt nem csak sportolni lehetett, hanem számos neves sportolóval, igazi példaképekkel találkozni, fényképet készíteni és aláírást gyűjteni.

A 2023-as májusi előkészületek rendben zajlottak. Már az építkezés is a szokásosnál gyorsabb ütemben zajlott, hiszen május 24-én, szerdán az összes sátor állt, csütörtökön pedig minden tábla, szalag, eszköz a helyére került.Az egész hetes napsütés jó előjel volt számunkra, így bíztunk benne, hogy a hétvége során a legnagyobb „problémánk” a meleg lesz.

A korábbi években megjelenő sportágak közül szinte az összes kipróbálható volt most is, ám számos új megkeresést kaptunk, mint például a motorsport, a stukkball, a para sportok és sok év kihagyás után ismét a Magyar Autósport Szövetség. Ezek a sportágak rendkívül nagy népszerűségnek örvendtek, de a falmászásnál, a síelésnél és az airsoftnál is gyakran hosszú sorok alakultak ki.

Nem csak a sportágak terén újult meg a felhozatal, a „szellemi” standok is bővültek, hiszen eddig csak a Defibrillátor Plusz tartott oktatást a látogatóknak, ám idén jelen volt a Converzum – Tudomány Nyelviskola és Kovács Erika Sport Mentál Tréner is, akit imádtak a gyerekek.

Ha mindez nem lett volna elég, a kiállítói terület is az elmúlt évek legkiemelkedőbb expója volt. A Raiffeisen Bank, a Budapest 2023 Atlétikai Világbajnokság, az Európai Friss Csapat és a Swiss Frissítőpont egész nap értékes nyereményekkel bírta mozgásra az idelátogatókat, míg a Hydropool ellenáramoltatós medencéje kiváló helyszínt biztosított a vízi sportágak bemutatására és olyan közelségbe hozta Cseh Lászlót és Kiss Gergelyt sportolás közben, ami más körülmények között szinte lehetetlen lenne. Aki pedig valamilyen maradandó emlékre vágyott, a Merkapt sátrában készíthette el az egyedi szelfit és kitűzőt.

Pénteken a 10 órai hivatalos megnyitón a színpadon köszönhettük: Dr. Kiss Gergelyt, Dr. Baji Balázst, Szász-Kovács Emesét, Csányi Diánát, Bíró Borbálát, Nagy Lászlót, Mocsai Tamást, Kökény Beatrixet és a Magyar Honvédség Sportszázadának kiválóságait. A két nap alatt tiszteletét tette még: Késely Ajna, Pap Bianka, Dunai Antal, Storcz Botond, Cseh László, Decker Ádám, Kövér Márton, Vécsei Bálint, Ujvári Iza és az FTC férfi vízilabda csapatának több kiválósága.

Nem csak a sportolók töltötték meg a színpadot, hiszen a rendezvény mindkét napján folyamatos sportági bemutatók zajlottak, melyek közül a legnépszerűbb a cirkuszi légtorna volt. Mivel nem csak Sportágválasztó, hanem Hangszerválasztó is volt a rendezvény, azért a zene sem maradhatott el, így a pénteki napon Moór Bernadett: Bedhy lépett fel Juhász László kíséretével, míg szombaton Takács Attila zenélt.

Azok, akik a zene miatt érkeztek a nagyszínpadi fellépések mellett vonós, fúvós, billentyűs és ütős hangszereket egyaránt megszólaltathattak, szakképzett zenei oktatók útmutatásai alapján. A Nagy Hangszerválasztó színpadán pedig egész nap egymást váltották a fellépők.

Köszönjük szponzorainknak, kiállítóinknak, a megjelenő bajnokainknak, a sportági képviselőknek, a zenei oktatóknak és fellépőknek, az önkénteseknek, a kedves óvodás és iskolás csoportoknak, az egyéni látogatóknak és családoknak és nem utolsósorban a közvetlen és közvetett stábtagjainknak, kollégáinknak, munkatársainknak, hogy lelkes, de kemény, szórakoztató, de eredményes munkával hozzásegítettek minket az eddigi legsikeresebb Sportágválasztó lebonyolításához.

Nem csak a látogatói számban és az újdonságokban mutatkozott meg a rendezvény sikeressége, hanem a hangulatban és a rengeteg gyermeki mosolyban, amely szembe jött velünk ebben a két napban.

Köszönet jár támogatóinknak:

Honvédelmi Minisztérium, Belügyminisztérium, Kőbánya az Élő Város, Budapest 2023 Atlétikai Világbajnokság, Raiffeisen Bank, V-HÍD, Pappas Autó Magyarország, Merkapt Zrt., Swiss Laboratory, Hydropool Hungária, Fővárosi Vízművek, Európai Friss Csapat, Bartók Konzervatórium Zeneakadémia

Legközelebb szeptember 15-16-án kerül megrendezésre a Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó Budapesten, Kőbányán!

Találkozzunk ismét a Merkapt Sportközpontban!

Fotó: Besenyei Gergely

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!