Pilisi akadályfutó versenyen

Szeretem a családias rendezvényeket, amelyek jól szervezettek és minden ízükben arról szólnak, amire hivatottak. Nincs sallang, nincs körülményeskedés, minden stimmel. Az évi közel 2500 hazai futóverseny és teljesítménytúra, valamint a sok-sok egyéb rendezvény közül kedvünkre válogathatunk.

Minden hétvégére jut valami. Nekünk május 5-ére játék, szórakozás, mozgás, kaland és profizmus, ilyen volt ugyanis a Pilis Mountain Race 1. fordulója.

Pilisvörösvár. Akácvirágos, bodzaillatos lovardás akadályfutó-helyszín. A tűző, nyári meleg ellenére is szerintünk a legjobb választás. Parkolóhely bőven, rajtcsomagok fél perc alatt nálunk. Mindenki kedves, az önkéntesek is készen állnak. Na jó, találkoztam már a szervezőkkel egy régi versenyen, akkor is flottul ment minden. Azóta már csak gyerekeknek (ovisok, általános iskolások) szerveznek sporteseményeket. Fanatikus spartanok, innét a trifectás ötlet. Az akadályok egyszerűek, érthetőek. Mind bemutatásra került az oldalukon, a kivitelezéssel együtt. A szalagozás pontos, a piros nyilak mindenhol jól láthatóak.

Az érme csodaszép, a rajtcsomagban az egyharmad pilisi szelet törésmentesen csomagolt, a csoki könnyen fogy – úgyis megolvadna, olyan meleg van.

A gyerekek izgulnak, várják már a megmérettetést, ősszel versenyeztek legutoljára. Póló fel, rajtszám szintén (ragasztós is, így aztán biztosan marad). Még belefér egy séta, ismerkedés az akadályokkal, míg a barátok is megérkeznek. Árnyék nem sok, de legalább barnulunk. A gyerekeinket a sérülésmentes, korrekt versenyzésre buzdítjuk, és arra, hogy érezzék nagyon jól magukat. Álltak már dobogón, nyertek már. De ha lehet, itt most saját örömükre teljesítsenek. Legyenek koszosak, sárosak, nem számít…

Az ovisok kezdenek. Közös, rövid bemelegítéssel indul minden futam. A Lányunk aktívan követi az utasításokat. Majd rajthoz állnak a kicsik és velük még futhatnak a szülők. Elöl „iramfutó”, hátul „kísérő-futók” segítségnek, minden a gyerekekről szól. Apa azért fut a Lányunk mellett, de nem kell neki segíteni.

750 méter, 9 akadállyal, megy mind. Kúszik, ugrik, mászik, lépdel. Nem esik el, nem lép le, nem kap büntető fekvőtámaszokat. Szurkolunk, hajrá! Kereket húz, pakol, vödröt cipel és terepjáró alatt mászik át.

Mosolyogva ér célba, érem a nyakban, jöhet a pihenés. A szervezők mindenkit megvárnak, szól a zene, beszél a speaker, eredményhirdetés. Pörögnek az események, még van öt futam. Jön a következő korosztály bemelegítése. Pontos az indítás. És ez minden futamnál ugyanígy marad. Barátaink gyereke fut az 1-2. osztályosok futamában, szurkolunk neki is kiabálva. Lobog a haja, olyan gyors, neki is megy minden. Célba ér, 9 perc, kiabálja, megcsináltam 10 percen belül! Eredményhirdetés, 3-4. osztályosok melegítenek már. A Fiunk köztük.

1,3 km várja és 15 akadály. Hátsó sorból indul, de marad a középmezőnyben végig. A lóistállóknál eltűnik a szemünk előtt, aztán sárosan látjuk már vissza.

Palánkon mászik, izzadt, poros, de csinálja. A vödörcipelés és a zsákemelgetés kimondottan a kedvence. A célba érkezve közli, de jó volt!

Boldog, kipirult gyerekarcok éremmel a nyakukban mindenütt. Még maradunk egy kicsit, aztán indulunk haza.

Viszontlátására Pilis Mountain Race, június 23-án, a 2. fordulóban találkozunk újra! Ti is jöttök?!

(Köszönet a képekért: Sweet Light Studio)

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!