Az elmúlt 15 évben, amikor csak lehetett évente kétszer került megrendezésre a Nagy Sportágválasztó rendezvény. Idén május 27-28-án, pénteken és szombaton került lebonyolításra az első. A korábbi évekhez hasonlóan a Nagy Hangszerválasztó kíséretében, 100 sportággal és több, mint 20 hangszerrel zajlott. 

Az ide látogatók kipróbálhatták többek közt a birkózást, a kajak-kenut, a vívást, de voltak kevésbé ismert sportágak is, mint például a Leung Ting Wing Tsun Kung fu vagy épp a pickleball. A rendezvényen két versenyautót is kiállítottak, amelyeket habár vezetni nem lehetett, napközben beindították, a motorok búgása pedig igen nagy közönséget vonzott maga köré. A színpadon egész nap sportági bemutatók, kvízjátékok zajlottak. Felléptek a Rippel fivérek, láthattuk egy-egy küzdősport ütéseit, rúgásait, de a cirkuszi légtorna, a darts és a bűvös kocka rejtelmeibe is betekinthettünk.

Azok, akik a zene miatt érkeztek vonós, fúvós, billentyűs és ütős hangszereket egyaránt megszólaltathattak. A Nagy Hangszerválasztó színpadán is nagy volt a forgalom, hiszen egész nap egymást váltották a fellépők. (Még Moór Bernadett, Bedhy is zenélt.)

Persze nem csak zenészek látogattak el a rendezvényre. Számos olimpiai, világ- és Európa-bajnok tisztelte meg jelenlétével a Nagy Sportágválasztót, mint például Milák Kristóf, Busa Gabriella, Szabó Gabriella… Bernek Péter pedig az egész családját magával hozta, így Mutina Ágival és kisfiukkal, Milánnal együtt osztogatták az ajándékokat a színpadról.

A rendezvény nem jöhetett volna létre támogatóink nélkül. Köszönjük az Emberi Erőforrások Minisztériumának, a Merkaptnak, a Raiffeisen Banknak, a Pappas Mercédesznek, a Horváth Építőmester Zrt.-nek, Kőbánya Önkormányzatának, a Magyar Építőnek, a Laterey Építőnek, a Bástya Millenium Zrt.-nek, a Szabados Épszer Kft.-nek, a Deltának, a Békés Drénnek, a V-Hídnak és a Pentának. Természetesen a sportági képviselők és zenészek áldozatos munkája és felkészülése is elengedhetetlen volt. Köszönjük nekik is!

Legközelebb szeptember 9-10-én kerül megrendezésre a Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó Budapesten, Kőbányán!

Találkozzunk ismét a Merkapt Sportközpontban!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!