Reszkess Európa!

Milák Kristóf fáradtan szállt vízbe a 100 pillangón, de még így is Európa idei legjobb idejét úszva győzte le két világklasszisunkat, Cseh Lászlót és Kenderesi Tamást. A 17 éves Késely Ajna is győzelmet győzelemre halmozott, igen erős csapattal megyünk tehát az augusztusi Európa-bajnokságra.

Talán az mondja el a legtöbbet a magyar úszósport erejéről, hogy a hazai bajnokságon tulajdonképpen csak világranglista top10-es időkkel lehet nyerni. Nehéz is lenne másképp, hiszen például a 100 pillangó döntőjében is szinte kizárólag olimpiai, vb- és Eb-érmesek, ifjúsági olimpiai bajnokok vagy junior világbajnokok sorakoztak a rajtköveknél.

Remekeltek a „nagy nevek” is, persze, de legalább ennyire örömteli a fiatal úszók teljesítménye. Németh Nándor a világranglista 3. (legjobb európai) idejével nyerte a 100 gyorsot, és 200-on is jó volt egy ezüstre Kozma Dominik mögött. A harmadik egyébként Milák Kristóf lett.

Milák Kristóf szerezte a legtöbb érmet a Debrecenben rendezett bajnokságon, hat egyéni számban lett érmes (3 arany, 2 ezüst, 1 bronz), a váltókban szerzett érmeivel együtt nyolcat vihetett haza (3-3-2), ráadásként az egész bajnokság legjobb időeredményéért járó trófeát (ama bizonyos 200 pille, ami az örök-világranglistán a 3. legjobb Phelps és Cseh mögött!).

A női mezőnyben pedig a 17 éves Késely Ajna szerezte a legtöbb egyéni érmet (3-2-0). Megnyerte a 200, a 400 és az 1500 gyorsot, 800 gyorson, illetve 400 vegyesen ezüstöt szerzett.

Az Európa-bajnokság augusztus 3. és 12. között lesz, Glasgow-ban. Igazán biztató előjelnek tekinthetjük a magyar bajnokság március végi eredményeit.

Forrás: Magyar Úszó Szövetség

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.

New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.