Sajtótájékoztató – Szász-Kovács Emese augusztusra várja első gyermekét

Egy ideig szünetelteti a vívást Szász-Kovács Emese, mert anyai örömök elé néz – jelentette be az olimpiai bajnok vívó csütörtöki sajtótájékoztatóján. Ezzel eldőlt, hogy nem indul a budapesti világbajnokságon.  

A Rióban ötkarikás aranyérmes, 36 éves párbajtőröző augusztusra várja első gyermekét, ezért a júliusi, budapesti világbajnokságon biztosan nem indul, de a tokiói olimpia kvalifikációs időszakának vége felé már ismét rendelkezésre állna, amennyiben szükség lenne rá.

 „A kvalifikáció első versenyeiből kimaradok, de egy fiatal csapat elkezdte bontogatni a szárnyait, s ha csodát tesz, és »lőtávolban« leszünk, a szövetség pedig úgy gondolja, hogy szükség van rám, akkor a vége felé rendelkezésre fogok állni” – mondta újságíróknak Vasas SC vívója, hozzátéve, hogy a pótkvalifikációs versenyen is harcba szállna, ha a csapatnak előzőleg nem jönne össze a tokiói kvótaszerzés, és a világranglistán sem állna egyetlen magyar női párbajtőröző sem részvételt érő helyen.

Fotó: facebook.com/szasz.emese

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!