Február 23-án ismét megrendezik a hagyományos Föld Alatti Futást. Azt már biztosan lehet tudni, hogy rekordlétszámú nevező áll rajthoz a Rottenbiller Parkban, hogy részese legyen az kőbányai ufóinváziónak. A tematika szerint ufók főhadiszállása lesz a pincerendszer, a többi meglepetésre viszont szombatig várni kell…

„A szervezőként mindenképpen szerettünk volna megvalósítani egy egyedülálló futóélményt Budapesten. A cégünk a X. kerületben található, így nem volt kérdés, hogy szeretnénk ezt az élményt Kőbányához kötni, melyre tökéletes kihívásnak bizonyult a kőbányai pincerendszer. Egy évben kétszer (februárban Föld Alatti Futás, novemberben Halloween Run) nem mindennapi látványban lehet része a futóknak és túrázóknak! A futóverseny nyomvonalát képező földalatti szakaszon a pince járatainak belmagassága változó, átlagban 4,5–6,5, a szélessége 3,5–7,5 méter. Ezek a méretek lélegzetelállító tereket eredményeznek, lehetővé téve a földalatti szakaszon is a versenyzést. A tájékozódást, a jó látási viszonyokat és a talaj megfelelőségét a verseny idejére megépített BBU Futóbarlang biztosítja mindenki számára. A biztonság megtartása mellett azért számítani kell „hangulatfokozó” meglepetésekre is, ami adott esetben hanggal-fénnyel-mozgóképpel is érkezhet a BBU Futóbarlang különbözőn szakaszain, szegleteiben. A pincében télen-nyáron 10 °C fok körül van a hőmérséklet. A ma nagyrészt kihasználatlan pince valamikor a Dreher Sörgyár raktárhelységeként működött. Az itt kitermelt kövekből épült fel többek között a Lánchíd két pilonja, vagy a Margit híd kő elemei, Budán a Citadella, a Mátyás-templom, a Halászbástya, vagy Pesten az Egyetemi Könyvtár, a Magyar Tudományos Akadémia vagy a Magyar Állami Operaház épülete” – áll a szervező csapat közleményében.

A Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft.  szervezésében megvalósuló rendezvény minden várakozást felül múlt, hiszen az összes távra maximális a jelentkezés, ebből következik, hogy az eddig megszokottól eltérően, február 23-án szombaton, már nincs lehetőség helyszíni nevezésre a Föld Alatti Futóversenyre. 

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!