Shaolin-varázslat

Liu Shaolin Sándor nem szerzett érmet az egyéni számokban (negyedik lett 1500-on, hatodik 1000 méteren), és a csapattal sem. Mégis éremmel térhet haza Montrealból, hiszen megnyerte a 3000 méteres szuperdöntőt. Megnyerte és így ezüstérmes lett. Elmagyarázzuk.

A 3000 méteres szuperdöntőbe az egyéni távokon elért eredmények (az azok után kapott pontok) alapján lehet bekerülni. Liu Shaolin Sándor éppen, hogy bekerült, a 8. rajthelyről indulhatott. Óriásit ment, úgy nyerte meg a 3000 métert, hogy egy teljes kört vert a 3. helyezettre. 3000 méteren nem osztanak érmet, hanem az itt szerzett pontok is beszámítanak (az egyéni számokban szerzett pontokkal együtt) az összetett versenybe. Tehát hiába nyerte meg ezt a távot, nem lett aranyérmes, viszont csak így lehetett ezüstérmes. Azaz kellettek az itt szerzett pontok ahhoz, hogy összetettben a második helyen végezhessen.

500 méteren nem jutott döntőbe, 1000 méteren csak B-döntőbe (összesítésben végül 6. lett), 1500 méteren döntőzött, és 4. helyen végzett. (Egyébként másik magyar versenyző és csapat sem jutott A-döntőbe a montreali rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokságon.)

Végül varázsolt egyet, és összehozta az ezüstérmet. Gratulálunk!

Forrás: Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!