Spartathlon – Idén értük szoríthatunk!

Huszonhét magyar ultrafutóért szoríthatunk az idei Spartathlonon. A huszonhétből huszonöten magyar színekben indulnak, egy futó amerikai, egy pedig szlovákként került fel a kiváltságosok listájára. Nem túlzás! Ez tényleg a kiváltságos lista.

Maráz Zsuzsanna, a tavalyi Spartathlon női győztese a Sportágválasztó Magazinnak elmondta, egyre nehezebb indulási jogot szerezni a világ legnépszerűbb ultrafutóversenyére.

„Természetesen az év során vannak kvalifikációs versenyek, ahol meg lehet szerezni az indulási jogot, de a szervezők sorsolással döntik el a végén, hogy a még üres helyekre kik kerülhetnek be. Kettős szerepben leszek ott az idei Spartathlonon, hiszen Gyöngyösi Janinak és Gálik Ervinnek is én vagyok az edzője. Nagyon örülök, hogy együtt indulunk, hatalmas élmény lesz versenyzőként és edzőként is ott lenni.” – mondta az ultrafutó klasszis, aki 2018-ban 27 óra 4 perc 28 másodperc alatt ért célba.

A Spartathlon egy 246 kilométeres ultramaratoni futóverseny Görögországban, Athén és Spárta között. Az 1983 óta évente rendezett verseny szeptember utolsó péntekén rajtol, és a futók az Akropolisz lábától Leonidász király Spárta főterén álló szobráig futnak. Az esztergomi futónő a táv nagy részében vezetett, a második felében nagy előnyt szerzett. 27 óra 4 perc 28 másodperc alatt ért célba.

A magyar indulók:

Toldi Péter, Zahorán János, Veress Béla, Sárosi Gyula, Czunyi Károly, Tóth Attila, Kisháziné Zombory Erika, Kovács Ádám, Maráz Zsuzsanna, Gyöngyösi János, Borbás Tibor, Bognár Ákos, Bene Ármin, Bódis Tamás, Lőw András, Csécsei Zoltán, Szárnya Ákos, Máthé Zoltán, Taksonyi Szilárd, Káldi Péter, Szöllősi Róbert, Pók János, Marton-Mlecsenkov Éva, Nagy Zsolt, Simonyi Balázs, Gálik Ervin (szlovák színekben), Korányi Balázs (amerikai színekben)

Fotó: Elias Pergantis

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!