Ki mondta, hogy a Balatonon csak pihenni és feltöltődni lehet? A Balatonnak sportolva is megvan a maga szépsége és még a jóleső testmozgásnak is eleget tehetsz. Fedezd fel a „magyar tenger” legszebb városait a szabadidősport által.

„Nekem a Balaton” – hazánk kihagyhatatlan nyaralóövezete számos döntés elé állít minket. Az Északi vagy a Déli partot vegyük célba? Ha sikerült eldönteni, akkor melyik városban telepedjünk le hosszabb vagy rövidebb időre? Mi legyen a program? Strandoljunk, wellnessezzünk, kiránduljunk?

Bármelyik partra, bármelyik városra, bármilyen programra esik is a választásunk, biztosan nem fogunk csalódni. Azonban a szabadidős tevékenységek közül nem feledkezhetünk meg a sportról. Kiváló családi, baráti időtöltés lehet a szabad levegőn, a csodás környezetben való testmozgás, de a saját magad elé állított célok eléréséhez is garantált megoldást nyújthat.

Az alábbiakban ajánlást fogalmazunk meg néhány olyan Balaton-parti eseményre, mely eleget tehet a fenti igényeknek.

 

Augusztus 29. Dűlőre Futunk 2020 – Jótékonysági Futás a Badacsony körül

Dimbes-dombos hegyoldalak? Szőlőbirtokok? Napsütés? Egy nemes cél? Ezt mind megtalálhatod Badacsonyban, a Dűlőre Futunk verseny keretein belül, melyen a 12 km-es távot egyénileg, de 2 vagy 3 fős váltóban is teljesítheted. Nevezéseddel a Tapolcai Mentőállomást támogathatod, felhívva így a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára.

Fusd körbe a hegyet!

További információk

Szeptember 12. Polar Kenese Futam

Idén immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Triatlon Fesztiváltól leválasztva, önálló versenynapon a Polar Kenese Futam. A 7 km-es, a 14 km-es és a félmaratoni táv is meghódításra vár a Balaton partján végigfutó útvonalon, melyet teljesíthetsz akár az egyedi dizájnnal ellátott, kiváló minőségű Mizuno pólóban.

A távok legyőzéséért pedig természetesen landolnak majd Nálad az Ötpróba pontok is.

További részletek

Szeptember 12. – SpinDay Maraton 2020 Hévíz

Adott egy tófürdő, rengeteg kerékpár, sok-sok vállalkozó szellemű csapat és egy cél! A kérdés: Ki tud a legtöbbet tekerni 8 óra alatt? Minden kerékpáron, minden csapat ugyanannyit teker, különböző ellenállással. Csak a megtett kilométerek számítanak. A részidőket 45 percenként ellenőrzik majd, hogy még tovább fokozzák az izgalmat és a versenyszellemet.

Te elfogadod a kihívást?

Érdekel

Szeptember 19-20. XXI. Balatonkör kerékpártúra

A Balaton körbetekerése nálad is bakancslistás? Most itt a lehetőség, hogy végre kipipáld. A 206 km-es Balatonkör pont lefedi ezt, de ha merész vagy, bevállalhatod a sokatmondó Sokkkört is mely egy 206 km-es Balatonkörből és egy 76 km-es Kiskörből tevődik össze. A Kiskör természetesen önmagában is letekerhető, de a szervezők indítanak 25 km-es Családi kört is, mely mindenki igényének megfelelhet.

Mindemellett az Ötpróba pontszerzési lehetőség sem elhanyagolható szempont!

Megnézem

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!