Több hete már, hogy bezárkóztunk a vírus elől, és bizony egyre nagyobb kihívást jelent tartalmassá tenni a karanténban eltöltött napokat. Ha már végképp elfogytak az ötleteid, nézd meg ezt a tíz sztársportolót, hogy ők mivel ütik el a szabadidejüket.

A sportolók attól sportolók, hogy sportolnak – még ha a négy fal közé is kényszerülnek. Kitűnő példa erre Baji Balázs atléta, aki még segítséget is kapott a hasizom-gyakorlatai elvégzéséhez. Vb-bronzérmes gátfutónkat a kutyája „zavarta meg” a feladat teljesítésében, Balázs azonban feltalálta magát. 🙂

Kapás Boglárkáról, világbajnok úszónkról sajnos épp a napokban derült ki, hogy elkapta a koronavírust – szerencsére egyelőre tünetmentes és jól van –, azóta sokat pihen, amibe azért belefér egy kis kreatív kikapcsolódás is. A bájos úszó legutóbb ecsetet ragadott, bár állítása szerint úgy fest, mint egy óvodás. Szerinted? 🙂

Bogi, mielőtt pozitív tesztet produkált, természetesen sportemberhez híven igyekezett aktívan átvészelni a vesztegzárat. Az alábbi erősítő programot Te is lenyomhatod otthon akár mindennap!

Ha még ettől is sportág specifikusabb gyakorlatokra vágysz, látogass el dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Ötpróba-nagykövet Insta-oldalára, és garantáltan meg tanulsz vízipólózni. Na jó, ha teljesen nem is, de néhány lövésfajtát bizonyosan. 🙂

A haladó csoport tagjainak Keszthelyi-Nagy Rita Európa-bajnok vízilabdázónk hoz egy szintén labdás feladatot, azonban itt már a has- és a hátizmok is előtérbe kerülnek. Egy próbát mindenképp megér!

Ki mondta, hogy gyerekekkel nem lehet edzeni? Mikler Roland válogatott kézilabdázó két kisgyermekét szórakoztatva tartott magának egy rögtönzött kapusedzést. Utánozni ér! Már „csak” egy ikerpár kell hozzá. 🙂

View this post on Instagram

Goalkeeper Training 😅⚽️🥰 #STAYATHOME

A post shared by Roland Mikler (@miklerroland) on

Ha már szórakozás: Graziano Pelle olasz labdarúgó szépséges magyar modell kedvesével, Varga Vikivel perdült táncra sajátos koreográfia alapján. Ha már nagyon unod a banánt, ettől Neked is jobb kedved lesz. 🙂

Tudjuk, hogy már Neked is hiányoznak a hétvégi Ötpróba-események, a rajt előtti adrenalin löket, és a célba érkezés semmihez sem hasonlítható mámoros pillanata, de ne aggódj, más is így van ezzel. Hosszú Katinka, hazánk jelenleg legismertebb sportolója, háromszoros olimpiai bajnok úszónk legalábbis mindenképp.

Ha olyan szerencsés helyzetben vagy, hogy rendelkezel kerttel, van egy teniszütőd, egy teniszlabdád és némi labdaérzéked, Roger Federerhez, minden idők legsikeresebb játékosához hasonlóan ütögethetsz egy keveset, hogy formában maradj.

A sok-sok játékos feladat mellett ne feledjük, vannak, akik ezekben a nehéz időkben nem tehetik meg, hogy otthon maradjanak. Az orvosok, ápolók, a rendvédelmi szervek munkatársai és még sokan mások nap, mint nap azért dolgoznak, hogy minél hamarabb véget érjen a járvány. Az ő munkájukat elismerve, előttük tisztelegve az a legkevesebb, hogy egy tapssal fejezzük ki hálánkat – ahogyan tette azt példamutató módon David Beckham és családja is.

Egy biztos: töltsd most bárhogyan a napjaidat, azt otthon tedd. Ahogy Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó is üzeni: mindenhol jó, de a legjobb otthon.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!