Céges családi napnak indult pár száz fővel. Több tízezres esemény lett belőle. A korábbi alig egytucat sportág helyett több mint százat ki lehet próbálni. A barátok, ismerősök mellett immár teljesen idegenek is eljönnek a Merkapt Maglódi úti sporttelepére, hogy megismerkedjenek a különböző sportágakkal. Az ötlet zseniális, amelynek megvalósítása is remek. Sajtótájékoztatón beszéltek az illetékesek a részletekről.

Idén is megrendezzük a Nagy Sportágválasztót, és immár harmadik alkalommal a Nagy Hangszerválasztó is helyet kap a Merkapt sporttelepén. Így teljes a diák és a családok útkeresése, a sportágak mellett – így tanév kezdetekor – a hangszereket is ki lehet próbálni, hogy mindenki kellő tapasztalat birtokában dönthessen. Ahogy a sportágaknál az edzők, úgy a hangszereknél szakavatott zenepedagógusok segítenek majd a részletek megismerésében, Novák Anikó népzenekutató olyan lelkesen beszélt a zene pedagógiai, életmódot érintő és jellemet formáló erejéről, hogy még felnőttfejjel is kedvet kapott az ember ahhoz, hogy pénteken vagy szombaton belevesse magát a zene világába.

Kiss Gergely, a Nagy Sportágválasztó kommunikációs igazgatója arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy nehéz időszak van mögöttünk, hiszen a járvány nem csak egészségügyi, de mentális és közösségi rombolást is végzett, ezért talán soha nem volt olyan nagy szükség ennek a nagy eseménynek a megrendezésére, mint most.

Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakos azok kiváltságáról beszélt, akik a lezárásokat sajátos sportágválasztásuk révén könnyen átvészelték, azzal, hogy ő az óbudai lakótelepen nőtt fel, ott, ahol adott volt az Újpest kajak-kenu telep vonzása, óriási mázlistának mondhatja magát, hiszen a korlátozások a vizeket nem érintették annyira, így Botond élete sem fordult fel fenekestől.

Pap Bianka újdonsült paralimpiai bajnok úszó a saját sportágválasztásáról elmondta, hogy egy veleszületett rendellenességre még rátett egy lapáttal a balesete, a rehabilitáció miatt kezdett úszni, vagyis: ha nincs rendellenesség, ha nincs baleset, nincs úszás se az életébe. Úgy érzi, hogy mindent az úszástól kapott, ezért másokat is arra buzdít, hogy kezdjenek el sportolni.

Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmes vitorlázó a pecázás és a nyári vitorlástábor után fordult komolyabban a vitorlázás fel és a jövőben ő maga is azzal szeretne foglalkozni, hogy a fiatalokat miként lehet a legszakavatottabban és a leginkább teljeskörűen segíteni saját álmuk megvalósításában.

Gémesi Csanád olimpiai bronzérmes kardozó vívócsaládba született, így számára nem volt kérdés, hogy mit kezd el sportolni. Ugyan a gyermekei tekintetében nyitott, mégis az élet úgy hozta a legnagyobb és a középső fia is vív már, de ha úgy adódna, ha mást szeretnének csinálni a gyerekek, természetesen nem állná útjukat.

Magán a Nagy Sportágválasztón is több olimpiai érmes vesz részt, mellettük edző, oktatók lesznek az érdeklődők segítségére. Reméljük, hogy minél többet kilátogatnak hozzánk Kőbányára, egész biztosak vagyunk benne, hogy megint lesznek olyan gyerekek, akik nálunk választanak életre szólóan mozgásformát maguknak – és mi erre megint nagyon büszkék leszünk.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!