Te mivel töltöd a szabadidődet? Olvasol, filmet nézel, sütsz-főzöl? A sport lehetőségén gondolkodtál már? Megannyi helyen értesülhetsz, tájékozódhatsz arról, hogy mennyi előnnyel jár a szabadidősport, hogy mit adhat hozzá az életviteledhez, hogy mennyiben változtathatja meg tested és lelked. Mindezt azonban csak kellő elhatározással tapasztalhatod meg és csak komoly kitartással viheted véghez. Az előnyök mellett konkrét megoldást is javaslunk.

Szívesen kikapcsolnál egy hosszú és fárasztó munkanap után? Mozgalmasan, élményeket gyűjtve töltenéd hétvégéid? Körbejárnád az országot, felfedezve így hazánk legszebb tájait? Kihívásokat keresnél például egy új sportág megismerése által?

A legjobb helyen jársz, hogy a fentiek mindegyikét egy programsorozaton belül élhesd át. Légy Te is Ötpróbázó!

Az Ötpróba, Magyarország legnagyobb szabadidősport programsorozata, mely közel 25.000 tagot számlál, akik hétvégéről-hétvégére, versenyről-versenyre kóstolnak bele a sportágak valamelyikébe, elkezdve így a pontok gyűjtögetését vagy éppen kihívásról-kihívásra lépdelve feszegetik határaikat.

Az Ötpróba által 7 mozgásformában (futás, gyaloglás, országúti kerékpár, hegyi kerékpár, evezés, úszás, triatlon) évente több mint 120 eseményen van lehetőség teljesíteni, rövid, közép – vagy éppen hosszútávon (a sportág jellegétől függően változnak a távok kilométerei és az azokhoz köthető pontok mennyisége). A megszerzett egységek egy bizonyos ponthatár elérése után, garantált ajándékokra válthatóak be (15 pont – ADIDAS baseball sapka, 25 pont – ADIDAS póló, 40 pont – ADIDAS hátizsák, 60 pont – Ötpróba melegítő). Az egyes ajándékok átvétele után a pontok nem nullázódnak, az elért ponthoz adódnak hozzá az újabbak, így minden „trófea” megszerezhető, akár többször is (60 pont után a sor ugyanígy folytatódik).

A 60 pontért járó Ötpróba melegítő Ötpróbázóink legbecsesebb kincse. Eléréséhez legalább a hétből öt sportágban szükséges teljesíteni, és maximum kétszer vehető át (a többi ajándék bármennyiszer elérhető). A másik hőn áhított jutalom, a felülmúlhatatlan tokiói út az immár 2021-es olimpiára. Ehhez szintén szükséges a legalább öt sportágban való megméretés, mellyel „virtuális” sorsjegyeket lehet szerezni – minél többet, annál nagyobb az esély az utazásra –, a szerencsések pedig célba vehetik Japán fővárosát és személyesen, testközelből élhetik át az ötkarikás játékok hangulatát.

El is merültünk egy kicsit a részletekben, ami a tárgyi nyereményeket illeti, melyek kétségkívül motiválóak, de mégiscsak a testi-lelki fejlődés, a célok elérése, a teljesítmény fokozása, az egészséges életmód minél teljesebb körű megélése, ennél sokkal többet jelenthet. Nem beszélve arról, hogy amikor az országot keresztbe-kasul átszeled, akár többször is, egy-egy verseny és e mellett egy-egy a szemed előtt lebegő cél érdekében, számos ismeretségre tehetsz szert. A sport megkérdőjelezhetetlenül alapja az építő, hasznos emberi kapcsolatoknak, az igaz barátságok kialakulásának, egy-egy örömteli vagy éppen szomorú pillanat közös megélésének.

Amennyiben elértél idáig a cikk olvasásakor, minden bizonnyal felkeltettük az érdeklődésed a szabadidőd aktív eltöltésének legjobb módja, a sport iránt.

Ezúttal nemcsak a szabadidősport előnyeit boncolgattuk és tettük vonzóvá azt számodra, de konkrét programsorozatot, konkrét lehetőséget ajánlottunk, hogy az első lépést is megtehesd akár az életmódváltás, akár a szabadidőd beosztása, akár a társasági életed felpezsdítése felé.

Ha mindez nem lenne elég, van ám a tarsolyunkban még ösztönző erő. Tamás Rita, mások számára inspirációként foglalta könyvbe személyes történetét, melyet Ne pánikolj, sportolj címmel jelentetett meg. Ha augusztus 20-ig csatlakozol az Ötpróba programsorozatához és kedvez Neked a szerencse, Tiéd lehet az 50 db dedikált példány egyike.

Válaszd bármely eseményt az ezúttal féléves Ötpróba naptárból, bármelyik számodra kedvelt vagy akár éppen még ismeretlen helyszínt, edzettségi állapotodtól függően egy rövid vagy éppen egy hosszabb távot, a lényeg, hogy határozd el magad, vesd fel az ötletet családod, barátaid körében és induljatok el közösen az úton!

Tudj meg többet az Ötpróbáról

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!