Szekeres Gábor: „A visszajelzések sokat jelentenek számomra, nagyon sok erőt adnak ahhoz, hogy ne adjam fel.” – 2. rész

Kilépnél a komfortzónádból? Átlépnéd végre azt a bizonyos határt, mely gátol, akadályoz, visszahúz? Jól csengenek ezek az elhatározások, de vajon hogyan vágj bele? Szekeres Gábor önmaga példája alapján tárja eléd a megoldást. Figyelj jól, döntsd el és valósítsd meg!

A Szekeres Gáborral készült cikksorozat első részében már megismerhetted életmódváltásának és átalakulásának kezdetét, valamint elhivatottságát és kitartását a Spartan versenyek iránt.

Ismerős a felsorolás? Életmódváltás, elhivatottság és kitartás egy bizonyos sportág iránt. A Nagy Sportágválasztó éppen e folyamatok kialakulásához adja meg az alapot. Segít, hogy a sport, a mozgás a mindennapjaid részét képezze, hogy tudatosan és egészségesen élj, hogy egy remek szabadidő sportoló vagy akár profi élsportoló váljon belőled. Előbbire remek példa Gábor és az Ő története.

A mostani, második részben kicsit kiszakadunk a gyakorlatias megközelítésből, a közeli és távoli célokra, Gábor blogjára és az azzal kapcsolatos visszacsatolásokra koncentrálunk. Végezetül pedig kiderül, hogy Ő hogyan motiválja saját magát és másokat. A válasz pedig sokkal egyszerűbb, mint hinnéd. 🙂

Mik a közeli és távolabbi céljaid az edzésekkel, diétával, fogyással, versenyekkel kapcsolatban?

Sz. G.: „Szeretném elérni a -100kg álomhatár fogyást, utána pedig megtartani, amit leadtam és tovább folytatni ezt az életmódot. Jó lenne kicsit lazítani a diétán is, de az majd csak akkor történhet meg, ha már megszabadultam a zavaró kilóktól! Szeretnék minél több versenyen részt venni, megcsinálni a Spartan Trifectát és külföldön, akár távolabbi országokban is szeretném megmérettetni magam. Időben ezt nem tudnám behatárolni, igyekszem minél előbb megvalósítani ezeket, de ha tovább tart, az sem zavar!”

Mikor és minek az indíttatására kezdted el a blogolást, mit értél el vele, milyen visszajelzéseket kapsz?

Sz. G.: „A Pluszminuszszáz blog ötlete szinte egyidőben fogalmazódott meg az életmódváltással. Szerettem volna, ha van egy platform, amin majd visszanézhetem a küzdelmeimet. Egyfajta naplóként használtam és eleinte egyedül édesanyám tudott a létezéséről, mert féltem attól, hogy nem sikerül teljesítenem a célomat és egy hónap után abbahagyom. Aztán eltelt két hét és azon kaptam magam, hogy egyre többen olvassák, pedig nem beszéltem róla senkinek. Egyik napról a másikra lett 5000 megtekintés az oldalon, amit nem is nagyon tudtam akkoriban hova tenni. Valahogy elszabadult a dolog és akkor onnan már nem volt megállás. Elmondtam az ismerőseimnek, hogy mibe vágtam és mindenki nagyon támogatott benne. Aztán folytattam tovább az életmódváltást, írtam rendszeresen, nagyon lelkes voltam és ma már a megtekintések száma közel 350.000-nél jár. Hihetetlenül sok embert ismertem meg általa, rengeteg motivációt szerzek belőle és a visszajelzések alapján én is rengeteg embert motiválok azzal, hogy egyszerűen csak jobb szeretnék lenni magamnál.”

Hogyan motiválod magadat és másokat a célok elérésére, az életmód változtatásra, a testmozgásra?

Sz. G.: „Abból szerzem a legtöbb motivációm, hogy másokat motiválok. A visszajelzések sokat jelentenek számomra, nagyon sok erőt adnak ahhoz, hogy ne adjam fel. Az elért eredményeimre visszatekintve is extra lökethez jutok általában. Bízom benne, hogy az általam mutatott példa mások számára is elegendő motivációt nyújthat ahhoz, hogy változtassanak az életükön, és tegyenek az egészségükért. Remélem, hogy senkinek sem kell megtapasztalnia, hogy milyen 220kg fölötti súllyal együtt élni és kilépnek a komfortzónájukból, hiszen a változáshoz csak idő kell!”

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!