Születésnapi bulik sportosan

Gyerekszületésnapok. Van egy tavaszi és van egy nyári gyerekünk. Az évek növekedését elsősorban családi körben ünnepeljük, de a gyerekeink kérésére bulit is szervezünk. Hívják őket is, mennek örömmel. Hívunk mi is barátokat, osztálytársakat, ovistársakat.

Igyekszünk mindig kitalálni valami izgalmas, aktív, mozgásos születésnapi ünneplést, hogy emlékezetes maradjon. Jó a Mekis, a játszóházas, a barlangos, a múzeumos, az állatkertes, a mászótermes, a kincskeresős. De mi, Farkasok jobban szeretjük, ha aktívan részt vehetünk (még) a gyerekek közös ünneplésében.

Az egyik legjobban sikerült muri egy tavaszi, közös sétás, túrázós 6. születésnapi volt. A gyerekek szüleit is hívtuk. A házunktól indulva (ki kismotorral, ki gyalog) különféle feladatokat kellett teljesíteni az útba eső tisztásokon.

Volt kötélhúzás csapatban, célba dobálás egyénileg, labdakeresés, hullahopp karikán át szalag-galacsin dobálás (ezt meg is tarthatták), mászás, slackline (ezt a szülők annyira élvezték, hogy be sem akarták fejezni…) és emelkedőn felfutás.

Az erdei mezőn aztán „terített szőnyeg” és Lego-torta várta az ünneplőket, ajándékok a születésnapost.

Akinek még volt ereje és kedve, felsétálhatott a közeli forrásig, vagy állatnézőbe és jurta-látogatásra mehetett a közeli tanyára.

Kalandos volt a 8. is. A meghívottakat ismét családostul vártuk. A Kőhegy lábánál találkoztunk, ahonnét közösen túráztunk fel a hegy tetejére. A gyerekek olyan ügyesen mentek maguktól, hogy előbb felértek, mint a szülői csoport. Fent zsíroskenyér lilahagymával, palacsinta és házi bodzaszörp várta őket a Kőhegyi Menedékháznál. A születésnapi „ebéd” után szabadon játszhattak, futkoshattak, majd ügyességi feladatokat kellett teljesíteniük. Labdadobálás, kőhajítás, egy lábon ugrálás, sprintelés. Mindenkinek jutott kedvenc feladat.

Teljesítményük elismeréseként a Szülinapi túrán való részvételt Oklevéllel és sok-sok Kinder-tojásból összegyűjtött játékkal jutalmaztuk (hurrá, kiürült pár fiók otthon)

Két hét múlva ismét egy 6. születésnapi buli következik, gyereksereggel, szülőkkel. Mivel az ünnepelt az akadályfutás lázában ég, akadályfutós születésnapot kért, sok-sok feladattal. És állatokkal. Így lesznek akadályok, túra, és a végén lovak, akik nagyon fognak örülni a gyerekektől kapott répáknak. Ha szerencsénk van, látnak bűvésztrükköket egy barátunk által és jól el is fáradnak a nyári melegben.

Miért jó egy aktív, mozgásos születésnapi buli?

  • Ad 1. Szabad levegőn vannak a gyerekek.
  • Ad 2. Sportolnak, mozognak. Mindenkinek csinálnia kell valamit.
  • Ad 3. Barátaikkal (szülőkkel közös élményt kapnak).
  • Ad 4. A nap végére garantáltan mindenki kidől. Főleg a főszervezők…
FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!