Tekesport – Magyar győzelem a csapat-világbajnokság rajtján

Győzelemmel kezdte a csapat-világbajnokságot a magyar női válogatott. A csehországi Rokycany-ban zajló világversenyen a magyarok a franciákat győzték le 7-1-re a csoportkör első fordulójában.

A férfi válogatott vasárnap kezdi meg a küzdelmeket a teke vb-n, az első ellenfél Olaszország lesz. A női csapat a következő meccsen Szlovénia legjobbjai ellen lép pályára.

A csapat-világbajnokságot megelőzően az U18-as korosztálynak egyéni világbajnokságot rendeztek Rokycany-ban, ahol Jezsoviczki Anna aranyérmes lett sprint kategóriában. Az U14-esek világkupán léptek pályára. Ott Kis Horváth Luca és Simon Szabolcs három érmet is bezsebelt. Párosban aranyérmesek lettek, tandem mix versenyszámban ezüstéremmel zártak. Simon Szabolcs egyéni összetettben bronzérmes lett.

Bátor Gábor, a hazai szövetség főtitkára így értékelt az utánpótlás vb és vk után: „Nagyon büszkék vagyunk a fiatalokra. Fontosnak tartjuk az utánpótlást. Erre az idei évben nagyobb hangsúlyt is próbáltunk fektetni. Úgy tűnik, ez meghozta a gyümölcsét”.

Te is kipróbálhatod a tekét a Nagy Sportágválasztón május 24-én és 25-én. Regisztrálj! Gyere el! Próbálj ki több mint száz sportágat!

 

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!