Teltház fogadta a hazatérő olimpiai csapatot

Vasárnap délelőtt 11 óra előtt nem sokkal landolt a Ferihegyi Nemzetközi Repülőtéren az „Aranygép”, fedélzetén a magyar szempontból minden idők legeredményesebb téli olimpiáját teljesítő magyar csapattal.

A repülőtérről buszokkal érkeztek a csapattagok a zsúfolásig megtelt Gyakorló Jégcsarnokba, ahol a sportolókat név szerint, eredményeiket ismertetve köszöntötték, közben kivetítőn felelevenítették a téli olimpia magyar szempontból legemlékezetesebb pillanatait.

Ahogy az a képen is látszik, 17 sportolónk volt jelen, sífutóink (Szőcs Emőke és Kónya Ádám) további versenyprogramjuk miatt már korábban hazatértek Phjongcshangból.

A magyar sportolók a  téli olimpiák történetében az eddigi legjobb eredményt érték el: egy aranyérmet nyertek, 1 negyedik, 2 ötödik és 1 hatodik helyet, így 15 pontot szereztek. Aranyérmet még soha nem nyertünk téli olimpián, az eddigi legtöbb pontot (12) pedig 1948-ban szereztük, tehát pontszám szempontjából is ez volt a legeredményesebb szereplésünk.

Forrás: Magyar Olimpiai Bizottság
Fotó: MOB/Szalmás Péter

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.

New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.