Tiszeker Ágnes: Síró szülők, aggódó testnevelő tanárok jelentkeznek

A felgyorsult világ szülötte nem hisz a munkában. Pontosabban a 21. század gyermekének nincs ideje… A Sportágválasztó Magazin elindította a „Dopping a szabadidősportban” sorozatot, amelyben olyan egyértelmű egészségtelen és törvénytelen anomáliákra kívánunk rávilágítani, amelyek első olvasatra már-már elfogadottnak minősülnek 2019-ben…

…pedig eléggé káros és elgondolkodtató jelenségről beszélünk. Dr. Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője úgy látja, hogy a felgyorsult világ is közrejátszik abban, hogy a fiatalok tiltott szerekhez nyúlnak.

„Síró szülők, aggódó testnevelő tanárok nagyszámban jelentkeznek egy olyan témában, ahol szó sincs arról, hogy bárkit is el lehetne tiltani, hiszen szabadidősportról beszélünk. A mai fiatalok kevésbé tudnak várni, tehát nekik az eredmény azonnal kell. Ha valaki elmegy az edzőterembe, és azt mondja: szeretnék erősödni, szeretnék több kiló tiszta izmot felszedni, és akkor azt mondják neki, hogy ez öt év. Itt van egy edzésterv, itt van egy diéta, és akkor körülbelül öt év múlva meglesz az eredménye, a legtöbb fiatal erre kijelenti, hogy nincs erre ennyi ideje, az eredmény neki most kell, legfeljebb három hónap áll rendelkezésére. Ekkor bizony nagy az esélye annak, hogy az illető (általában kiskorú) tiltott szerekhez nyúl.” – mondta Tiszeker Ágnes, aki a Sportágválasztó Magazinnak kiemelte: az esetleges „részsikerek” nagyon is múlandóak, hiszen, ha az illető abba hagyja a tiltott szerek (jellemzően szteroidok) használatát, az izmok összeesnek, viszont az ezekkel a szerekkel járó egészségkárosodások megmaradnak.   

A Sportágválasztó Magazin amellett, hogy rendszeresen publikál élsportos anyagokat, természetesen nem feledkezik meg a legszélesebb sportolói bázisról sem, ez a szabadidősportos közeg. Mindig igyekszünk hírt adni a legfontosabb szabadidősportos hazai eseményekről, és több nagy rendezvény szervezőiként kötelességünknek tartjuk felhívni a figyelmet olyan anomáliákra, amelyek kifejezetten károsak. A „Dopping a szabadidősportban” című sorozatunkban több oldalról megvizsgáljuk azt, hogy miért jutott ide az a terület, amelyet lényegében a mindenki sportjaként emlegetnek. Egyben megpróbálunk alternatívákat kínálni arra, hogy a szabadidősportot választók ne jussanak olyan szintre, amilyenre nem kellene. Bízunk benne, hogy írásaink, videóink sokak szemét felnyitják ebben a témában. Ne csinálj hülyeséget! Azért sportolj, hogy közben jól érezd magad és maradj egészséges!

(fotó: pixabay)

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!