Az elmúlt években hatalmas népszerűségnek örvend a húsvéti tojások keresése, melyet a hagyományok szerint Húsvét hétfő reggelén tartanak világszerte mindenhol.

Kis és nagy gyermekek rendkívül izgatottan várják a reggelt, hogy különböző játékos feladatok elvégzésének segítségével megtalálják az elrejtett tojásokat. Fontos tudni azt, hogy a tojáskeresés nem konkrét helyhez kötött, hiszen kertben, udvarban és a lakáson belül is rendívül sok helyen el lehet rejteni a tojásokat. Természetesen ahhoz, hogy izgalmas családi program lehessen a tojáskeresés, a szülőknek jó pár előkészületet kell tenniük a húsvét előtti időszakban. A kreativitásra szükség van, de szerencsére manapság már rendkívül sok fórumon lehet tippeket, ötleteket olvasni azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet izgalmassá tenni a húsvéti tojások keresését. 🙂

Szeretnénk most pár hasznos tippet adni, hogy hogyan készülj elő valamint, hogy milyen feladatok közül válogathatsz, hogy ezzel is megkönnyítsük a szülők dolgát.

Azt, hogy melyiket alkalmazod? Az a Te döntésed, rád van bízva, mert Te tudod, hogy gyermeked milyen korú és milyen képességekkel rendelkezik ahhoz, hogy sikeresen vegye ezt az „akadályt”.

  • Rajzolj nyuszi fejet, nyuszi tappancsot, vagy akár csak nyilakat, majd ezzel jelöld, hogy merre található a tojás;
  • Írj kis verseket, melyekben körülírod, hogy hol rejtette el a nyuszi tojásokat;
  • Rajzolj egy térképet, melyen jelöld be, hogy hol találhatóak a tojások. A feladvány végrehajtásakor gyermeked felfedezővé válik, amikor a térkép segítségével megtalálja a kincseket;
  • Vásárolj egy 12 db-os puzzle-t, mind a 12 darabot helyezd egy-egy tojásra. Ha a gyermeked megtalálja az összest, akkor a csoki tojás evése közben még egy szép puzzle kirakására is lesz lehetősége.
  • Írj egy rövid történetet vagy keress egy eddig számotokra nem ismert mesét. Vesd papírra, majd vágd több részre, a cetliket helyezd egy-egy tojás mellé. Az összes tojás megtalálása után olvassátok össze a történetet, és egy szép új mesét hallgathat meg a család.

Természetesen a mozgást is bele lehet illeszteni a hétfő reggeli nagy felfedezésbe. 🙂

  • Tojásonként legyen egy feladat, amit végre kell hajtani, mielőtt a következő tojás megkeresésére indul.

Például végezzen el: 5 db nyuszi ugrást, célba dobás kosárba, 5 db négyütemű fekvőtámasz, stb.

Természetesen a feladatokat lehet vegyíteni, minden a fantáziádra van bízva. Elsődleges cél viszont az, hogy a gyermek megtalálja az elrejtett tojásokat.

Reméljük hatalmas élmény lesz a Húsvét hétfő délelőtti tojáskeresés nem csak a gyerekeknek, hanem az egész családnak egyaránt.

Tudjátok most az ünnepekkor kiemelten fontos, hogy MARADJ OTTHON!

Vigyázz magadra és a szeretteidre!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket és Jó szórakozást kívánunk Mindenkinek!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!