Töltsd aktívan, tedd élménydússá az őszt!

Kimozogtad magad a nyáron vagy csak kifogás volt a nagy hőség és a vízpart mellett nyújtózva, sütkérezve mulattad az időt? Ha utóbbi igaz rád, akkor az ősz a te évszakod. A hőmérséklet éppen megfelelő, a táj gyönyörű, a barátaidat pedig most sem kell hátrahagynod. Íme, néhány tipp hogyan töltsd aktívan az őszi hónapokat Budapesten és környékén.

MINŐSÉGI IDŐTÖLTÉS SZARVASOK KÖZÖTT!

Szeptemberben szívesen kirándulnál egyet a Pilisi Parkerdőben? Most összekötheted ezt a célt azzal, hogy egy vezetett túra alkalmával megtapasztalod a főváros környéki erdők egyik legfigyelemreméltóbb jelenségét, a szarvasbőgést. Budakeszi Erdészetének szeptember végi időpontjai csak Rád várnak, hogy részese legyél ennek a különleges élménynek.

(Forrás: a Pilisi Parkerdő honlapja)
További részletek

VADREGÉNYES SÉTA A FÜVÉSZKERTBEN!

Neked mi jut eszedbe elsőre a Füvészkertről? Legtöbbünknek valószínűleg Molnár Ferenc klasszikusa, a Pál utcai fiúk, hiszen mégiscsak ikonikus helyszínnek számított a regényben. Ennél viszont beljebb is áshatod magad és egy séta révén, profi növényorvos segítségével merülhetsz el a Füvészkert történetében, megismerve növényvilágát, a kert titkait és a túra végeztével, akár igazi rajongójává is válhatsz.

További részletek

KALANDRA HÍV A SÖTÉT!

Kiből mit hoz ki a sötétség? Ez a kérdés az állatokra vonatkoztatva érdekesnek ígérkezik, mi mindenképpen utánajárnánk. Szerencsére ehhez minden adott a Budakeszi Vadasparkban. Az idelátogatók egy szakvezető kíséretében nyerhetnek bepillantást a vadak éjszakai életébe, természetesen, csak ha nem rettegnek a sötétben és kellően kalandvágyóak.

További részletek

IRÁNY A FÖLD ALÁ!

Bár a barlangászat világnapja már elmúlt, a Szemlő-hegyi barlang kedd kivételével minden nap várja azon érdeklődőket, akik szívesen bejárnák egy vezető segítségével a 100%-os páratartalmú, állandó 12°C tiszta levegőt biztosító barlang minden zeg-zugát, egyfajta terápiaként. A fokozottan védett természeti értékként számon tartott barlang a Duna-Ipoly Nemzeti Park része, így ennek meglátogatása is beilleszthető a programba.

(Forrás: a Duna-Ipoly Nemzeti Park weboldala)
További részletek

MINDIG A CSÚCSRÓL A LEGSZEBB A KILÁTÁS!

Ki ne szeretne legalább egyszer az életében csúcsra törni? Szerintünk az őszi hónapok ideálisak lehetnek ennek megvalósítására. A Budapest legmagasabb pontján lévő Jánoshegyi Erzsébet-kilátó napkelte és napnyugta közt ingyenesen látogatható és páratlan kilátást nyújt a városra. A szintkülönbséget pedig elég akár csak felfelé megtenni, hiszen a visszaút megtehető libegővel is.

(Forrás: a Normafa Park honlapja)
További részletek

REPÜLJ, UGRÁLJ, LÉGY SZABAD!

Játszótér, mely legalább annyira élvezetes a felnőtteknek, mint a gyerekeknek. Igen, valós a ténymegállapítás. Szabadjárat vagy kölyökjárat? A Te döntésed. Ugráld végig a trambulin pályát, teszteld le egyensúlyozó képességed a csatagerendán, válj ninjává és versenyezz az idővel vagy éld át a szabadesést és landolj a szivacsgödörben. A Superfly Budapest Extrém Szórakoztatóközpontjában ezt mind megtalálod!

További részletek

TÚRÁZZ A KŐBÁNYAI PINCERENDSZERBEN!

Tudtad, hogy rejtett világra bukkanhatsz a tízedik kerületben? Felfedezésre és ez által Rád vár. A november 3-i BBU Halloween Run alkalmával lehetőséged nyílik bebarangolni a pincerendszert – egy szervezett túra vagy akár egy jóleső futás keretein belül – mely számos érdekességet és a „vámpíros” tematikához kapcsolódó effektet és esetenként rémisztő (en jó) élményt tartogat számodra.

További részletek
FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!