Újra él az esély

De már nem csak rajtunk múlik, függ a többi mérkőzés eredményétől is, hogy a csoport zárómérkőzésének (Magyarország–Nagy-Britannia) lesz-e még tétje. A lengyel találkozónak volt, hiszen ha kikapunk, akkor a kiesés szélére kerül a magyar jégkorong-válogatott. Győztünk, egy nagyon izgalmas meccsen.

Ezzel a győzelemmel visszajöttek az esélyek, több olyan forgatókönyv is van, amely szerint – ha legyőzzük Nagy-Britanniát szombaton – akár a csoport második helyére is odaérhetünk, azaz feljuthatunk a főcsoportba.
A magyar jégkorong-válogatott negyedik mérkőzése a divízió I/A világbajnokságon igen izgalmasra sikerült. A kezdés álomszerű volt a lengyel válogatott ellen, Sebők Balázs révén már a 2. percben vezetést szereztünk, majd Benk András is betalált a 10. percben. Utána sem álltunk le, de nem sikerült újabb gólt szerezni, 2:0 állt az eredményjelzőn az első harmad végén.

A második harmadban viszont jött a szokásos (és mindig érthetetlen) összeomlás, a lengyel válogatott pedig egyenlített. 2:2 után következett az utolsó harmad. A magyar szurkolók abban reménykedhettek, hogy a meccsenkénti egy gyenge harmadot letudta a magyar csapat, és jöhet újra az a játék, amit az első felvonásban mutatott.

Ennek megfelelően is indult a harmadik játékrész, hiszen ezúttal is gyors magyar góllal kezdődött. Sőt, gyorsabbal, hiszen már a 30. másodpercben a lengyel kapuban volt a korong, Hári Jánosnak köszönhetően. A folytatásban is jól hokiztunk, és csak egy-két másodperceken múlt, hogy nem született újabb magyar gól, hiszen sikerült gólt ütni a meccs végén – a lengyelek lehozták a kapust –, de közben már megszólalt a duda. 

A lényeg viszont az, hogy legyőztük Lengyelországot, így még van esélyünk a feljutásra.

A magyar válogatott mérkőzései:

  • április 22.: Magyarország–Kazahsztán 0:3
  • április 23.: Olaszország–Magyarország 2:3
  • április 25.: Szlovénia–Magyarország 4:1
  • április 26., csütörtök, 19.00: Lengyelország–Magyarország 2:3
  • április 28., szombat, 19.30: Magyarország–Nagy-Britannia

Az állás:

  Csapat GY HGY HV V GK GA Pont
1. Nagy-Britannia 3 0 0 1 0 13:13 9
2. Olaszország 2 0 0 2 +3 11:8 6
3. Kazahsztán 2 0 0 2 +3 12:9 6
4. Szlovénia 2 0 0 2 +1 12:11 6
5. Magyarország 2 0 0 2 –4 7:11 6
6. Lengyelország 1 0 0 3 –3 10:13 3

A magyar válogatott legközelebb, április 28-án Nagy Britannia ellen lép pályára, a csoport utolsó meccsén. A körbeverések miatt bármi megtörténhet, de addigra kiderül majd, hogy mi a meccs tétje. Akár a feljutás is lehet!

Forrás: Magyar Jégkorong Szövetség

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!