Újra Liu Shaolin Sándor

A rövidpályás gyorskorcsolyázó Liu Shaolin Sándor volt az első pontszerzőnk a phjongcshangi téli olimpián, 1500 m-en végzett az 4. helyen. 1000 méteren is A-döntőbe jutott, ott kizárták, végül 8. lett. Az 500 m elődöntőjében harmadik lett, így a B-döntőbe került, ahol megnyerte a futamot.

Már az olimpiát megelőzően tudtuk, hogy elsősorban a short track versenyzőinktől számíthatunk pontokra, esetleg éremre, és nem is okoztak csalódást.

Már az első napon Liu Shaolin Sándor megszerezte az első pontokat Magyarországnak, 1500 m-en az 5. helyen végzett. 1000 m-en még inkább esélyesnek számított, be is jutott az A-döntőbe, ott azonban kicsúszott, majd ki is zárták, így összesítésben a 8. helyet szerezte meg.

A magyar váltó tagjaként is A-döntőben szerepel majd, egyéniben 500 méteren állhatott még rajthoz.

Az 500 m selejtezőjéből futamgyőztesként jutott tovább, a negyeddöntben a rosszul sikerült rajt ellenére is megszerezte a továbbjutást jelentő második helyet, jöhetett az elődöntő. Ott futamában csak a harmadik lett, így a B-döntőbe jutott.

A B-döntőben megnyerte a futamát, így a pontszerzés már biztos volt, csak az A-döntőt kellett megvárni, hogy kiderüljön a végleges helyezés.

Liu Shaolin Sándor a férfiak 500 m-es versenyszámában ötödik lett, újabb pontokat szerezve Magyarországon.

Gratulálunk! És köszönjük.

Fotó: Derencsényi István / MOKSZ

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.

New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.