Úszóké A hónap műhelye díj

A Budafóka XXII. SE úszói nyerték el – kiváló decemberi teljesítményük elismeréseként – a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított A hónap műhelye díjat, illetve a díjjal járó félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt.

A Budafóka XXII. SE fiatal egyesületnek számít, 2003-ban azzal a céllal alakult, hogy a dél-budai régióban és a szomszédos településeken szervezett körülmények között, magas színvonalon sportolhassanak a gyerekek.

A klub úszószakosztálya ilyen rövid idő alatt is az ország egyik legeredményesebb utánpótlás-bázisává nőtte ki magát Horváth Tamás vezetőedző szakmai irányításával. A fővárosiak az utóbbi években az egyesületi rangsorban rendre a legjobb tízben végeznek.

A 2017-es esztendő utolsó hónapja nagyszerűen sikerült a budafókás fiataloknak. A közép-európai országok hagyományos serdülőversenyén Zombori Gábor nyerte a magyar csapat legtöbb érmét, szám szerint hetet, az öt aranyból ráadásul négyet egyéni számban. A romániai válogatottviadalon a klub másik úszója, az egyébként korosztályos nyílt vízi Európa-bajnok Galyassy Szilárd három ezüstöt és egy aranyat szerzett. Karácsony előtt, a győri cikluszáró versenyen a 18 esztendős, junior világ-és Európa-bajnok Márton Richárd is csatlakozott társaihoz, győzött 100 m pillangón és 200 m gyorson, miközben Zombori 50 m és 200 m háton bizonyult a legjobbnak.

További információ a Budafóka XXII. Sportegyesületről: budafokase.hu

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!