Sajnos a kialakult helyzet miatt idén májusban nem tudjuk megrendezni a Budapesti Nagy Sportágválasztót, ezért új sorozatunkban olyan sportágakat mutatunk be, amelyeket otthon is ki lehet próbálni, és amelyek alapjait folyamatos gyakorlással akár el is lehet sajátítani.

A sorozat célja, hogy felkeltse az érdeklődést valamely sportág iránt, amelyet a későbbiekben akár egyesületi szinten és szervezett keretek között is űzni lehet.

Sorozatunk 5. részében a ZUMBA alapjaival ismerkedhetsz meg.

A zumba egy Kolumbiából származó, latin ritmusokra épülő tánc, amely az aerobik és különböző táncok, mint pl. salsa, merengue, flamenco alapjait ötvözi.

A zumba szó jelentése gyorsan mozogni, szórakozni, bulizni. Ezek mind jól jellemzik ezt a táncos, dinamikus mozgásformát. Kiválóan átmozgatja a test minden izomzatát, így a jó hangulatú órák alatt sok kalóriát is égethetünk, valamint növeli az állóképességet, fejleszti a ritmusérzéket, és egy-két latin tánc alaplépést is elsajátíthatunk.

A zumbának több típusa is létezik kortól, edzettségi állapottól függően. 4 éves kortól az idősebb korosztályig bárki űzheti ezt a mozgásformát, amely nem csak a nők, hanem a férfiak körében is igen népszerű. Sok fitneszterem, valamint külön zumba centrumok is tartanak csoportos órákat, de már kifejlesztették a vízi változatát, az aqua zumbát is. Ez utóbbi kifejezetten ajánlott a mozgásszervi problémákkal küzdőknek, mert kevésbé terheli meg az ízületeket.

A Budapesti Nagy Sportágválasztók alkalmával rendszeresen találkozhattok a zumba sportággal a ZumbaCentrum képviseletében. Óráikat most ők sem tudják csoportosan megtartani, de online edzéseik segítségével továbbra is csatlakozni lehet hozzájuk. Hétfőtől péntekig élőben tartanak zumba órákat, amelyeken az otthonunkból vehetünk részt. Kezdők részére is ajánlott, így ha még nem próbáltad, most az sem lehet akadály, ha eddig mások előtt nem merted elkezdeni.

Az alábbi linken találod a csatlakozás részleteit: https://mailchi.mp/d3ebad13cdd7/online-zumba?fbclid=IwAR0rTk8C2JpZLR0kKzOClry3TwO3_XEyAnnyGAkXe3-DBWt5paB-tEnXPW0

Kedvcsinálónak nézd meg a XXIII. Budapesti Nagy Sportágválasztón készült videót, amiben a zumba sportágat mutatjuk be!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!