Világkupa-aranyérmes a junior női tőrcsapat

Nagyon erős mezőnyben szerezte meg az aranyérmet junior női tőrcsapatunk a mödlingi Világkupán, a könnyebb diadalok mellett bravúrgyőzelmet is aratva. Az előző nap egyéniben ezüstérmes Pásztor Flóra ezúttal is kiválóan vívott.

A Hajas Nóra, Kókai Csilla, Kondricz Kata, Pásztor Flóra összeállítású válogatott nagyszerű fegyvertényt hajtott végre a mödlingi Világkupán. Junior női tőrcsapatunk úgy nyert aranyérmet, hogy a nagyon erős mezőnyből csupán az Egyesült Államok hiányzott!

Az osztrákok elleni nyolcaddöntő nem jelentett gondot, és a negyeddöntőben a japán válogatottat is könnyedén múltuk felül, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy ők nem a legjobbjaikkal érkeztek Mödlingbe. Az elődöntőben a junior világbajnok lengyelek fölött arattunk nagyarányú győzelmet, aminek az értékét aligha kisebbíti a tény, hogy gyengültek a tavalyi évhez képest.

A legerősebb felállásban kiálló Olaszország legyőzése a döntőben viszont óriási teljesítmény! A szombaton egyéni ezüstérmet szerző Pásztor Flóra vezérletével, magabiztos győzelmekkel lett aranyérmes a magyar csapat.

A mödlingi aranycsapat: Kókai Csilla, Kondricz Kata, Hajas Nóra és Pásztor Flóra.

Junior női tőrcsapat Világkupa

Mödling (Ausztria), 15 induló

  • Nyolcaddöntő: Magyarország-Ausztria 31:20 (Kondricz +6, Kókai +3, Pásztor +2).
  • Negyeddöntő: Magyarország-Japán 36:26 (Pásztor +10, Kondricz +1, Kókai -1).
  • Elődöntő: Magyarország-Lengyelország 45:27 (Pásztor +8, Kondricz +7, Kókai +3).
  • Döntő: Magyarország-Olaszország 45:37 (Pásztor +10, Kókai 0, Kondricz -2).

Végeredmény: 1. Magyarország (Hajas Nóra, Kókai Csilla, Kondricz Kata, Pásztor Flóra, válogatott edző: Kiss Tibor, edzők: Szirmai Benedek, Szelei István, Marco Goncalves, Beliczay Sándor), 2. Olaszország, 3. Franciaország.

Forrás: Magyar Vívó Szövetség

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!