Villamosmérnökként dolgozik első férfi tollaslabdázó olimpikonunk

A Tollaslabda Világszövetség arról értesítette a Magyar Olimpiai Bizottságot, hogy a férfi egyéni kvóták újrafelosztása után Krausz Gergely is meghívást kapott a tokiói olimpiára. Magyar férfi tollaslabdázó még soha nem szerepelt az ötkarikás játékokon, de most a 27 éves villamosmérnöknek sikerült.

Krausz Gergely pályafutása nem szokványosan alakult. Mórról származik, de végül Pécsen teljesedett ki a karrierje. Ugyan gyerekkori álma volt az olimpiai részvétel, de sokáig nagyon távolinak tűnt. Amikor elkezdett megismerkedni a nemzetközi mezőnnyel és rádöbbent, hogy milyen nagy a különbség, akkor kezdett el egy teljesen más edzésmunkát és a mentalitását is ez az élmény változtatta meg. Ekkor már közel 20-21 éves volt, de úgy látszik, nem volt késő ahhoz, hogy változtatni tudjon.

Gergő a BadminTune-nak elmondta, hogy napi 5-6 órát fordít a tollaslabdázásra, ami akkor jelentett problémát, amikor továbbtanult. Sokan akkor kapcsolnak alacsonyabb fokozatra, főleg azért, mert Pécsen több sporttársa is az orvosi egyetemen tanult tovább, egyszerűen időben nem fér bele az, hogy az élsportra és a tanulmányokra egyaránt teljes emberként fókuszáljanak.

Krausz Gergelynek sikerült, és immár közel négy éve dolgozik egy villamosgéptervező cégnél villamosmérnökként. Ennek ismeretében még inkább elismerésre méltó, hogy Gergő 16-szoros magyar bajnok, a hazai bajnokságon nyolc éve veretlen. Játszott a német csapatbajnokságban is, volt thaiföldi edzőpartnere, karrierjét pedig négy éve egy skót edző segíti.

Célja, amellett, hogy az olimpián helytálljon, hogy idehaza minél többen ismerjék meg a tollaslabdázást, hiszen aki közelebbi kapcsolatba kerül vele, az mind beleszeret. Úgy véli, hogy ha a mai gyerekeket az a mentális változás, ami őt érte húszévesen, fiatalabban érné, akkor még nagyobb célokat dédelgethetne a magyar tollaslabdázás, a saját karrierjén túl azért is dolgozik, hogy ez a szemléletváltás a sportágában és a sportága megítélésében egyaránt megtörténjen.

 

Fotó: mob.hu

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!