Vízen járó gyerekek

Mindenféle extrém sportot kipróbáltunk már, nem csoda, ha gyerekeink is benne vannak minden őrültségben. Nem tilthatjuk, hiszen láttak minket ejtőernyővel ugrani, búvárcuccban, akadályfutáson és sziklán lógva. Féltjük-e őket? Igen, de tudjuk, érezzük, aktívnak lenni jó. Vízen járó gyerekek? Naná!

Prágában, a Moldva partján sétálva először a vízibiciklizéshez kaptak kedvet. Aztán a kígyózó sor elvette a kedvüket. Ekkor látták meg az óriási gömböket a vízen. Vagányság. Water zorbing, azaz gömbözés egy nagyváros közepén. Séta le, fűre letelepedés, város- és gömbbámulás. Nem félnek a víztől, szeretik a vizet, és úsznak is. Gondolkodnak, tanakodnak, menjenek? Ne menjenek? Egy gömbben biztos nem, hajba kapnak, az tuti. Ki megy elsőnek? Most vagy később? Aztaaa… Egy hód a vízben.. itt? Mit keres itt? Adunk neki enni? Hol a vára? Elúszik a gömbök alatt? Hogy lehet felállni a gömbben? Az a pacák nagyon béna.. Nekem menni fog, mondja a Nagy. Én nem tudom, feleli a Kicsi. Kérdések, viccelődés, gyermeki kacaj. A Fiunk döntött, gömbözni akar. A Lányunk azt mondja igen, majd mégsem, de mégis, de… Nem erőltetjük. A Nagy Apával el, 8 Euro oda, cipőt le, már lökik is az instrukciókat angolul. Ért belőle valamit, Apa fordítja a többit. Gömbbe be, levegőbefújás, aztán óvatos vízre gurulás, induljon a móka! A Nagy próbál felállni, elesik. Megy beljebb, forog, bukfencezik, elesik, nézi a lábát, vizes? Ja, nem. Nekimegy egy másik gömbnek, ugrál, hátára fekszik, térdel, próbál felállni. Elesik, feláll, izzad. A Kicsi is menni akar, eldöntötte. 8 Euro újra, cipőt le, instrukciók jönnek, buborékba be, fújják már. Bezárás, lassú lépdelés. Óvatosan megy a vízre, négykézláb halad. A Nagy a gömbbel közelebb jön, összeütköznek, billegnek. A Kicsi lassan megy, bizonytalan, de csinálja. A Nagy ideje lejárt, a Kicsi még maradhatna, de integet, hogy ki akar jönni. Kihúzzák őket egymás után. Na, milyen volt? Kérdezzük mindkettőt. Apaaa… Anyaa… Hát milyen? Nagyon- nagyon jóóóóóóóóóóóóóóóó!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!