Általában 5-8 éves korban érdemes elkezdeni, Magyarországon tradicionális, eredményes sportágnak számít, és adott esetben pozitívan hat a tanulmányi átlagra is. Ez a vízilabda. A sportágról ki mást kérdezhettünk volna, mint dr. Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok pólóst, a Nagy Sportágválasztó kommunikációs igazgatóját.

„A vízilabda speciális közegben űzhető sportág, így először úszni kell megtanulnia annak, aki pólózni szeretne. Ez már magában rejt sok pozitív hatást, többek között jól hat az izomfejlődésre, a tüdőkapacitásra, és nem utolsósorban jó társaságba kerül a gyerek” – mondja Kiss Gergely.

Általában 5-8 éves korban érdemes elkezdeni, és a célnak megfelelően  lehet a heti edzések számát meghatározni.

„Az viszont tény, hogy ha valakinek komoly tervei vannak ebben a sportágban, akkor a heti öt edzés javasolt. Így vagy ez többek között nálunk, a Modern Sport Akadémiánál is. A számos pozitív dolog közül, ami a gyereket a vízilabdás közegben érheti, hadd említsem meg azt, hogy a pólósok körében elég magas a diplomások száma. Tehát, ha a szülő a vízilabda mellett dönt, egy biztos: a gyereknek jó esélye van arra, hogy a sport mellett tanuljon.” – tette hozzá Kiss Gergely.

A vízilabdát egyébként egyre többen űzik szabadidősportként is. A sportággal a május 24-én és 25-én megrendezendő Nagy Sportágválasztón is lehet találkozni.

A Merkapt Sportközpontban tartandó esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Itt regisztrálhatsz!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.

New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.