Címke: Vízilabda

24
jún

Így vízilabdázott Apa

A sport mindenkié, hiszen bárki sportolhat kortól, nemtől és edzettségi állapottól függetlenül, csak meg kell találni az adottságainak legmegfelelőbb mozgásformát.

25
márc

Olimpiai kvótával, olimpiai kvótaszerzési eséllyel – Tokió 2021

Férfi vízilabda válogatottunk a hazai rendezésű Európa-bajnokság megnyerésével kvalifikálta magát a tokiói olimpiára. Női vízilabda válogatottunk olimpiai selejtező tornát játszhat az ötkarikás játékokon való részvételért. A helyszín változatlan, az időpont új: Tokió 2021.

16
márc

VIDEÓ: Ezek Kiss Gergely öltözői titkai

A Nagy Sportágválasztó legújabb interjújából most egy ismert és nagyra becsült olimpikonunk öltözői titkait ismerhetjük meg.

5
márc

Tokió hőseitől Tokió reménységei felé – 1. rész

A 2020-as tokiói olimpia apropójából megszólaltatjuk sportolóinkat, akik az 1964. évi, szintén Japán fővárosában megrendezett ötkarikás játékokon a dobogó legfelső fokára állhattak, aranyérmet és dicsőséget szerezve így Magyarországnak.

11
febr

VIDEÓ: A legenda papucsa, avagy Apa bemutatja, hogy kell vízilabdázni!

Természetesen apa mindenhez (is) ért, még szép, hogy a gyermekeim szemében én vagyok a legjobb vízipólós, de azért megkértem egy nagyon kedves barátomat, segítsen kicsit bemutatni a sportágat. Új sorozatunk első videójában bemutatkozik egy lassan három gyermekes Apuka, aki a következő kihívásba kezdett bele: kipróbál minden sportágat az idei évben, hogy példát mutasson a gyermekeinek és kiderítse, hogy nekik mi

Tovább

20
jan

Tények és tévhitek a vízilabdáról

Több ízben, több megvilágításban bemutattuk már a vízilabda sportágat, akár egy háromszoros olimpiai bajnok sportágválasztásával, akár több Európa – és Világbajnok által adott interjú által, akár egy egyesület és edzőik szemszögéből. Most eláruljuk azokat a tényeket és tévhiteket, melyek tartogathatnak még meglepetéseket számodra.

22
nov

A vízi szerelem költségei

Ki ne akarna egy hosszú nap után kikapcsolódni? Egy olyan környezetben lenni, ahol feltétel nélkül elfogadják? Melyik szülő ne akarná, hogy a gyermeke összetartást tanuljon, csapatjátékos legyen, odaadó a társaival szemben, mégis fegyelmezett és kitartó? Vízilabdásokkal beszélgetve az ember azt tapasztalja, hogy azonnal befogadják, hiszen a csapat együtt küzd a győzelemért és gyakran az „életben maradásért” is.

27
okt

Miért pont a vízilabda?

Az olimpiai érmek számát elnézve a vízilabda vitathatatlanul az egyik legsikeresebb sportág Magyarországon. De vajon ugyanennyire népszerű a sportolni vágyó fiatalok körében is? Kíváncsiak voltunk, az érmeken túl miért érdemes még belekóstolni komolyabban ebbe a klasszikus, akciódús mozgásformába. Kérdéseinkre Várkonyi Gabriella, az FTC Vízilabda Utánpótlás Nonprofit Kft. technikai vezetője válaszolt.

31
aug

Kiss Gergely – az én sportágválasztásom – Egy búcsúmeccs múltja, jelene és jövője

A Sportágválasztó magazin új sorozatában ismert sportolóink osztják meg Velünk, hogyan is választottak sportágat. Hétköznapi esetben ez most is így lenne, de Kiss Gergely és az ő 35 éves pályafutása minden, csak nem hétköznapi, mely most a végéhez ér. Kivételes ember, kivételes karrierrel – ez pont elég ok arra, hogy az Ő sportágválasztását kiegészítve, ezúttal mi ragadjuk magunkhoz a szót…

14
júl

Történelmi pólós KO

A magyar női vízilabda-válogatott a házigazda dél-koreai csapat elleni győzelemmel kezdte a Kvangdzsuban zajló világbajnokság csoportküzdelmeit.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!