Víziparádé a Duna Arénában: bajnokok a Vizesgálán

A tavalyi zajos siker után idén is a vízi sportok hazai sztárjainak showműsorával várja a sportbarátokat a Vizesgála, amelyre az esemény rangjához méltó helyszínen, a Duna Arénában kerül sor. A november 25-én megrendezett gálán több mint 30 olimpiai, világ- és Európa-bajnok méri össze az erejét egy-egy barátságos meccs vagy bemutató erejéig, összesen 7 sportágban.

A 2018-as Vizesgálán a közönség showelemekkel tarkított, bravúros sportbemutatókat láthat, és barátságos minimeccseken szurkolhat. A rendezvényen a sportvilág színe-java feltűnik majd az Aréna impozáns medencéjében. Csak néhány nagy név a sztársportolók hosszú sorából: Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes úszó; Késely Ajna és Milák Kristóf háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok úszók; Gangl Edina Európa-bajnok vízilabdázó; Kövér Márton sokszoros világbajnok kenus; Kásás Tamás és dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázók; Kozák Danuta ötszörös olimpiai bajnok kajakozó; Szabó Gabriella, Kammerer Zoltán és Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakozók, Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakozó stb. A gála külön érdekessége, hogy az élsport több generációjának klasszisai vívnak meg egymással egyszerre, egy medencében.

A műsorszámok sorában többek között vízilabdameccs, kajakfutam és szinkronúszás-bemutató szerepel. De olyan különleges sportágakkal is megismerkedhetnek közelebbről az érdeklődők, mint például a kajakpóló, amely a kajakot és a vízilabdát ötvözi egy-egy dinamikus, izgalmas meccs erejéig, és amely tavaly a legnagyobb sikert aratta a gálára látogatók körében. Emellett idén első alkalommal mutatkozik be a Magyarországon egyre népszerűbb SUP (stand-up paddle), azaz állószörf is, amelynek képviselőivel mind többször találkozhatunk már a Balatonon és a Dunán is. A hazai vizeken sárkányhajóból is egyre többet látni, így a dobbal kísért, különleges hangulatú sportág jeles képviselői szintén jelen lesznek a gálán. Az ország legjobb úszói egy ún. csillagszóróúszás keretében mutatják meg, mit tudnak: a leglassabb versenyző minden körben kiesik, hogy végül az egyedüliként versenyben maradó leggyorsabb úszó arassa le a babérokat.

A legsikeresebb magyar vízilabdázók egy medencében

A Vizesgála napjának délelőttjén egy amatőr úszóversenyre is sor kerül, amelyre bárki nevezhet edzettségi szinttől függetlenül, 500, 1500 és 3000 m-es távokra. A résztvevők a kiválasztott táv teljesítésével Ötpróba-pontokat szerezhetnek. Az Ötpróba az ország egyik legnagyobb, kb. 20 000 tagot számláló szabadidősport-közössége. Az ötpróbázók különféle sportágak űzésével pontokat szerezhetnek, amelyeket később értékes sportfelszerelésekre válthatnak be. A verseny különlegessége, hogy az amatőrök között a vízi sportok bajnokai közül is többen úsznak majd.

További információért látogass el a Vizesgála weboldalára!

Cseh László egy zsenge korú sportbaráttal

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!