Szeptember 23-tól egy héten át a sporté volt a főszerep Európában, és ezáltal hazánkban is. Az Európai Sporthéthez rengeteg szervezet és közösség eseménye csatlakozott, lehetőséget adva így a szabadidő sportolóknak arra, hogy ezt a hetet mozgással, mozgásban töltsék. Kiss Orsi Kisó, az Európai Sporthét nagyköveteként népszerűsítette a kezdeményezést.

A 2015 óta minden év szeptemberében megrendezett Európai Sporthét az Európai Bizottság nagyszabású kezdeményezése, amely arra ösztönzi az Európai Unió állampolgárait, hogy ezen a héten minél többet sportoljanak és az aktív mozgást minél jobban építsék be a mindennapjaikba. A kezdeményezés célja, hogy arra ösztönözze az európaiak millióit: maradjanak aktívak és tegyék a rendszeres testmozgást az életük szerves részévé.

A Sporthét „#BeActive” mottója így egész évben közvetíti az egészséges, aktív életmód üzenetét a kampányhoz csatlakozó eseményeken. Az Európai Sporthét ingyenes és kedvezményes rendezvényei idén szeptember 23-30. között zajlottak szerte az országban. A hazai koordinációt és népszerűsítést a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) végzi.

Az Európai Sporthét egyik nagykövetét, a műsorvezetőként, sportedzőként, moderátorként, háziasszonyként is ismert Kiss Orsit, Kisót kértük arra, hogy az esemény zárónapján, ossza meg Velünk tapasztalatait a kezdeményezésről.

„Bár a kutatások szerint nem tartozunk a legaktívabb országok közé, nekem pozitívak a tapasztalataim. A közvetlen és a tágabb környezetemben is azt látom, hogy szerencsére egyre többen sportolnak – részben az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezéseknek köszönhetően. Rólam elég sokan tudják, hogy valaha élsportoló voltam – versenyszerűen műkorcsolyáztam –, 19 éves korom óta pedig rendszeresen tartok erőnléti edzéseket, alakformáló és táncos órákat. A korábbi években a saját edzéseimet regisztráltam és azokkal hirdettem a Sporthét #BeActive mottóját. Megtiszteltetés, hogy idén már nagykövetként népszerűsíthetem ezt a nagyszerű kezdeményezést. Szomorú, hogy a múlt szombat estére tervezett nagyszabású BeActive Night rendezvényünket a járványhelyzet miatt el kellett halasztanunk, de reményeink szerint tavasszal bepótolhatjuk.”

Az (Európai Sporthét) eseménysorozat kiemelt támogatója a Szerencsejáték Zrt.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!