Sütőtökös brownie (cukor-, glutén- és laktózmentes)

Sütőtökös brownie (cukor-, glutén- és laktózmentes) a SYNLAB Hungary ajánlásával.

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé (hozzáadott cukor, glutén – és laktózmentes)
  • 22 dkg eritrit
  • 15 dkg gluténmentes zabliszt
  • 20 dkg sütőtök
  • 3 tojás
  • 12 dkg vaj (laktózmentes)
  • 1 kk. sütőpor
  • 1 csipet só

 

Elkészítés:

Első lépésként a sütőtököt előmelegített sütőben puhára sütjük, közben a csokoládét a vajjal vízgőz fölött megolvasztjuk. Ezt követően a tojásokat eritrittel habosra verjük és a lisztet sütőporral, sóval összekeverjük. A tojáshoz hozzáadjuk a csokoládét, majd a tésztába beleszitáljuk a lisztes keveréket. Ezután hozzáadjuk a sütőtököt és kivajazott, lisztes tepsibe öntjük a masszát. Végül előmelegített sütőben 170 fokon, légkeveréssel, 35-45 perc alatt készre sütjük.
Fontos, hogy 35 percig ne nyissuk ki a sütőt, majd ezt követően tűpróbával ellenőrizzük.

 

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!