Sütőtökös brownie (cukor-, glutén- és laktózmentes) a SYNLAB Hungary ajánlásával.
Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé (hozzáadott cukor, glutén – és laktózmentes)
- 22 dkg eritrit
- 15 dkg gluténmentes zabliszt
- 20 dkg sütőtök
- 3 tojás
- 12 dkg vaj (laktózmentes)
- 1 kk. sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
Első lépésként a sütőtököt előmelegített sütőben puhára sütjük, közben a csokoládét a vajjal vízgőz fölött megolvasztjuk. Ezt követően a tojásokat eritrittel habosra verjük és a lisztet sütőporral, sóval összekeverjük. A tojáshoz hozzáadjuk a csokoládét, majd a tésztába beleszitáljuk a lisztes keveréket. Ezután hozzáadjuk a sütőtököt és kivajazott, lisztes tepsibe öntjük a masszát. Végül előmelegített sütőben 170 fokon, légkeveréssel, 35-45 perc alatt készre sütjük.
Fontos, hogy 35 percig ne nyissuk ki a sütőt, majd ezt követően tűpróbával ellenőrizzük.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!