Cukormentes banánpalacsinta a SYNLAB Hungary ajánlásával.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb banán
- 2 db tojás
- 1 ek. olaj a sütéshez
Tálaláshoz:
- félzsíros túró
- natúr joghurt
- fahéj
- pár csepp folyékony édesítőszer, ha szükséges
Elkészítés:
A banánt villával összetörjük, majd a tojásokat felverjük és összekeverjük a banánpürével. Egy serpenyőben kevés olajat felmelegítünk és egy kisebb merőkanál segítségével adagoljuk a tésztát. A palacsinták mindkét oldalát 1-1 percig sütjük kisebb közepes lángon.
Keverjünk össze tetszőleges mennyiségű túrót és joghurtot, úgy hogy krémes állagú legyen a massza. Adjuk hozzá a fahéjat és szükség esetén az édesítőszert. Rétegezzük a palacsintákat az elkészült túrókrémmel.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!