A fejlesztő játék, amit mindenki kipróbált már egyszer

Minden túlzás nélkül kijelenthető: az asztaltenisz az egyik legnépszerűbb sportág. Ez az a sport, amelyet gyakorlatilag mindenki kipróbált már, és nagyon könnyű sikerélményt elérni benne.

Április 6-án volt az Asztalitenisz Világnapja. A budapesti központi rendezvényen gyakorlatilag nem találkoztam olyan sportemberrel, akinek ne lett volna jó pingpongos emléke. Pedig ott volt többek között a kajakos Storcz Botond, a vívó Imre Géza, és az ugyancsak vívó, de már MOB-elnök Kulcsár Krisztián is.

 Ez a nyitottság, és asztalitenisz iránti rajongás tapasztalható a budapesti világbajnokság szurkolói zónájában is, ahol műsorvezetők, színészek, úszók, birkózók és vízilabdázók is ütőt ragadnak.

Lajtai Kristóf szerint mindez oda vezethető vissza, hogy egy olyan sportágról beszélünk, amelybe mindenki belekóstolt edzőtáborokban, kollégiumokban, iskolában, vagy a téren, a betonasztalokon.

„Mindenki megpróbált legalább egyszer visszaadni egy szervát, és mindenki ’forgózott’ már. Egy olyan sportágról beszélünk, amelynek rendkívül fejlesztő hatása van. Tökéletísíti a koncentrációt, koordinációt. Az asztaliteniszben, főleg a gyerekek, nincsenek kitéve annyira a sérülésveszélynek, mint ahol van testi kontakt. Szóval ez egy gyönyörű játék, amelyet kortól, nemtől függetlenül bárki űzhet.” – mondja a versenyigazgató.

Lajtai Kristóf szavait – látva a szurkolói zónát – maximálisan megtudom erősíteni. Ha valaki megérkezik, gyerekkel, vagy gyerek nélkül, barátnővel, vagy egyedül, előbb-utóbb rabja lesz az asztaliteniszenek…

(Bányász Árpád)

   

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.

New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.