A gyerekek áldozatai lesznek a felnőttek megszállottságának

Az utánpótlás-nevelést (is) csak tudományosan lenne szabad megközelíteni – állítja Zsiga Gyula, a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatója. A szakember a saját oldalán a közelmúltban jelentetett meg egy anyagot Fogadjuk már el, hogy az utánpótlás-nevelés nem az eredmények hajszolásáról szól! címmel. Zsiga Gyula a Sportágválasztó Magazin kérdésére elmondta: azóta sokan megkeresték a magyar sportból.

„Több sportág szakembereitől kaptam pozitív visszajelzést az ominózus anyag után. De hát lássuk be: ez egy fontos területe a sportnak. Csak tudományosan szabad megközelíteni” – mondja a szakember, aki hangsúlyozta: már nem az a kérdés, hogy bizonyos gyakorlatokat milyen korban kell megtanítani a gyerekeknek, hanem az, hogy hogyan.

„Sajnos az utóbbi évtizedekben Magyarországon sok klubnál, egyesületnél olyan edzők irányították az utánpótlást, akik a felnőtteknél nem jutottak szóhoz, és autodidakta módon néztek utána, hogy hogyan is kellene egy-egy korosztálynak az edzéseit felépíteni. A Fogadjuk már el, hogy az utánpótlás-nevelés nem az eredmények hajszolásáról szól! című összeállításomban elsősorban arra hívom fel a figyelmet, hogy egy-két sportágtól eltekintve (például Rg, torna), általánosságban elmondható, hogy nem lenne szabad engedni gyermekkorban az eredményszer vezérelte versenyeztetést” – mondta Zsiga Gyula.

„A korai eredménykényszer miatt, rengeteg gyerek adja fel és kerül ki a rendszerből. Jól tükrözi azt a folyamatot, amelynek során az utánpótlásképzés elfordul a gyermekek szükségleteitől és a felnőttek értékeit helyezi előtérbe. Megöli mindazt, ami a sport leglényegesebb eleme: a klasszis, vagy a kiváló egyéniség keresése! Gyerekek csapdába kerülnek, áldozatai lesznek a felnőttek megszállottságának, amely a sportsikereket csak is kizárólag győzelmekben és vereségekben képesek mérni. Sajnos a szülők jó nagy százaléka is így gondolkodik! Ne ámítsuk egymást, ez megöli az utánpótlás-nevelést!” – olvasható Zsiga Gyula összegzésében.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.

New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.