A hét sportja: Crokinole

Annak, hogy ezt a közel 150 éves, kanadai eredetű játékot, mint a hét sportját ajánljuk, több oka van. A legfontosabb, hogy a hétvégén kerül sor az első Európa-bajnokságra, ráadásul Budapesten! Érdemes kimenni szurkolni, a crokinole nagyon népszerű volt a Téli Sportágválasztón is.

Aki ott volt a IV. Téli Sportágválasztón, láthatta, hogy szinte folyamatosan „teltház” volt a crokinole-asztaloknál. A Magyarországon nagyjából öt éve megjelent, asztali curlingnek is nevezett játékra a tengerentúlon már régóta sportként is tekintenek, világbajnokságot is rendeznek.

A hazai crokinole-élet is gyorsan fejlődésnek indult, megalakult a Magyar Crokinole Szövetség, kiépült a magyar bajnokság, elindult a minőségi táblák gyártása, és 2018-ra olyan szintre jutottunk, hogy Magyarország rendezheti a sportág első Európa-bajnokságát!

Az április 28–29. között zajló I. Crokinole Európa-bajnokságnak Budapest ad otthont, és érdemes kimenni szurkolni, ismerkedni a sportággal, hiszen 9 országból érkeznek résztvevők, nemzeti bajnokok, sztárversenyzők.

További információ a Magyar Crokinole Szövetség weboldalán, illetve az esemény Facebook-oldalán.

I. Crokinole Európa-bajnokság

2018. április 28–29., Budapest
Tárogató Office Center
1021 Budapest, Tárogató u. 2–4.

 

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!