A sporttörténelmi győztes Liu Shaoang megkönnyezte az olimpiai díjátadót

Megtartották a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyének hivatalos eredményhirdetését a pekingi téli olimpián. Liu Shaoang az első magyar versenyző, aki téli olimpián egyéni számban nyerni tudott.

Emlékezetes, hogy Liu Shaoang testvére, Liu Shaolin Sándor 1000 méteren szintén győzött, de szabálytalanság miatt kizárták. Liu Shaoang abban a versenyszámban bronzérmes lett. Ő volt a sportág első egyéni érmese olimpián. 500 méteren szintén mindkét Liu-testvér indult, de Sándor nem jutott döntőbe. A vasárnapi fináléban aztán gyönyörű versenyzéssel győzött a fiatalabb Liu-testvér, megszerezve ezzel második egyéni olimpiai érmét. Ezzel ő lett a téli olimpiák első egyéni magyar bajnoka.

„A himnusz végére elsírtam magam – mondta az Ádó becenevű sportoló. – Nem tudom elmondani, hogy mit érzek, és hogy min mentem keresztül. Nagyon örülök, hogy itt lehettem, nagyszerű érzés és remek élményekkel fogok tudni hazatérni. Amikor fent álltam a dobogón, csak arra tudtam gondolni, hogy most már minden olimpiáról kell egy aranyérmet szereznem, különben nem fogok tudni jól aludni, úgyhogy bízzunk benne, hogy fogok még tudni a dobogó tetején állni” – mondta az M4 Sportnak Liu Shaoang, aki elárulta azt is, hogy az egyéni olimpiai bajnoki cím tudatában alig tudott éjjel aludni.

 

Fotó: AFP

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!