Állatorvosok, szőlészek, borászok sportoltak

Az erős szél sem tudta kedvét szegni a sportolni vágyóknak Tatán. Szombaton rendezték meg az V. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégét, ahol az agráriumban dolgozók több sportágban versenyeztek.

A sportnapot felvezető sajtókampányban dr. Bándy Pál főszervező többször hangsúlyozta: „A cél az volt, amikor 5 évvel ezelőtt ezt az eseményt elindították, hogy az agrárium minden területéről a sportolni, igényesen kikapcsolódni, szórakozni vágyó szakembereknek és családjaiknak egy tartalmas rendezvényt szervezzenek” .

Nos, az V. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvége ezen kritériumoknak ezúttal is megfelelt, és a reggeli szélvihar ugyan ráijesztett a szervezőkre, de aztán az ország több pontjáról  a tatai edzőtáborba érkezők futócipőt húztak, teniszütőt ragadtak, vagy épp bakra pattantak.

„Az idei sportnapon felmerült, hogy jövőre az íjászat is bekerül a programba, hiszen minél több sportágat szeretnénk felvonultatni” – mondta a Sportágválasztó Magazinnak dr. Bándy Pál.

Az V. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégén asztaliteniszben, fogathajtásban, futásban, kispályás labdarúgásban, parkröplabdában, sárkányhajóban streetballban és teniszben mérhették össze a tudásukat az indulók.

Az esemény fővédnöke Dr. Sótonyi Péter az Állatorvostudományi Egyetem rektora volt.

Védnökök:

  • Dr. Bognár Lajos, országos főállatorvos
  • Dr. Gönczi Gábor, a Magyar Állatorvosi Kamara elnöke
  • Dr. Magyar Zoltán, a Nemzet Sportolója, kétszeres olimpiai bajnok tornász, állatorvos
  • Győrffy Balázs, országos elnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
  • Czene Attila olimpiai bajnok úszó, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke
  • Michl József, Tata város polgármestere

A rendezvény nagykövete:

  • Dr. Hargitay András, világ- és Európa-bajnok úszó, állatorvos
FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!