Aranycsapat? Bármikor!

A veronai kadet és junior vívó világbajnokságon az Andrásfi Tibor, Debnár Gergely, Koch Máté, Nagy Dávid összeállításban pástra lépő, junior férfi párbajtőrcsapat aranyérmet szerzett! Egy hónapja, Szocsiban, az Európa-bajnokságon is aranyérmesek voltak junior párbajtőrözőink. Aranycsapat. Bármikor.

Legutóbb négy éve, Plovdivban nyert junior világbajnoki aranyérmet magyar vívóválogatott. Igen, akkor is a junior férfi párbajtőrcsapat. A mostani generáció (Andrásfi Tibor, Debnár Gergely, Koch Máté és Nagy Dávid) természetesen újra esélyesnek számított, hiszen egyrészt a srácok külön-külön is szállították a szép eredményeket a szezonban (Nagy Dávid például az Eb-ről hozott ezüstöt, Koch Máté pedig már itt, Veronában hozott össze egy egyéni bronzot), másrészt alig egy hónappal korábban megnyerték Szocsiban az Európa-bajnokságot.

Az esélyesség terhét láthatóan könnyen viselték a magyar fiatalok, mondhatni simán a döntőig meneteltek. Nagyon simán. Kezdésként leiskolázták az osztrákokat (45:17), majd a nyolcaddöntőben Egyiptom sem tudott tízen belülre kerülni (45:35). A negyeddöntőben végig vezetve múlták felül a cseheket (45:38), és Izrael sem jelentett komoly akadályt (45:34).

A döntő természetesen izgalmasabb volt, a franciák vezettek 14:11-re, majd volt döntetlen is 33:33-nál, a vége pedig 45:42 ide, és ezzel együtt az aranyérem, a junior világbajnoki cím! Gratulálunk a srácoknak és edzőiknek!

Világbajnoki öröm

Kadet és junior vívó világbajnokság, Verona

Férfi párbajtőrcsapat, 42 induló

  • A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Ausztria 45:17.
  • Nyolcaddöntő: Magyarország-Egyiptom 45:35.
  • Negyeddöntő: Magyarország-Csehország 45:38.
  • Elődöntő: Magyarország-Izrael 45:34.
  • Döntő: Magyarország-Franciaország 45:42. 

Végeredmény: 1. Magyarország, 2. Franciaország, 3. Olaszország.

Forrás: Magyar Vívó Szövetség

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.

New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.