Idén lesz Nagy Sportágválasztó, a járványhelyzet okozta ínséges időkön túljutva meg tudjuk rendezni az eseményt. Időpont: 2021. szeptember 10-11, helyszín: Merkapt Sportközpont a Maglódi úton. Tovább jó hír: nemrég ért véget az olimpia, biztosan sok klasszis csatlakozik majd hozzánk.

Az első sportágválasztón 20 sportág mutatkozott be és körülbelül háromszázan jöttek el a sportos családi napnak szánt eseményre. Azóta kinőtte magát, országszerte megrendezésre kerül a Sportágválasztó, van nyári és téli változata, plusz a Nagy Hangszerválasztó is megszületett azóta.

Idén különösen nagy figyelmet kap majd az esemény, hiszen nemrég ért véget az olimpia sok csodaszép magyar sikerrel, ha letelt a nyári pihenőidő, elkezdjük egyeztetni népszerű olimpikonjainkkal a részvételt, már alig várjuk, hogy találkozhassatok velük.

Így volt ez a legutóbbi olimpia évében is, akkor Szász Emese olimpiai bajnok vívó is segédkezett a rendezvényen, sőt, elárulta, hogy nem az volt az első sportágválasztója:

– Voltam már korábban is Nagy Sportágválasztón, fantasztikus volt látni a gyerekek lelkesedését és érdeklődését. Remélem, sok vívó kerül majd ki közülük – mondta akkor Emese.

A mostani olimpián is volt vívóarany (Szilágyi Áron), ezüst (Siklósi Gergely) és bronz (kardcsapat) is, de természetesen nem csak vívásban gondolkozunk, amikor az olimpikonokkal egyeztetünk.

A lényeg: ne feledjétek, hogy lesz sportágválasztó, pénteken az iskolákat várjuk, szombaton a családokat, regisztrálni pedig itt tudtok: https://sportagvalaszto.hu/nagy-sportagvalaszto/

 

(Fotó: olimpia.hu/Róth Tamás)

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!