Babos Tímea világelső

Babos Tímea az elmúlt évek legjobb magyar női teniszezője, újra és újra kiváló eredményekkel örvendeztette meg a szurkolókat, egyúttal egyre előrébb kerülve a világranglistán. Hétfőtől (2018. július 16.) pedig vezeti majd a világranglistát párosban, ezzel ő a magyar tenisz első felnőtt világelsője!

A wimbledoni Grand Slam-verseny előtt Babos Tímea 3. volt a WTA világranglistáján. A tavalyi győztes párosból Jelena Vesznyina sérülés miatt nem indult, Jekatyerina Makarova pedig korán búcsúzott idén Wimbledonban. Miután a korábbi világelső Csan Latisa sem maradt versenyben, így már csak a cseh klasszis, Andrea Sestini Hlaváčková – a magyar teniszező tavalyi társa – kerülhetett volna a világranglista élére, ha megnyeri a füves pályás Grand Slam-tornát. Hétfőn viszont ő is kiesett, ezzel biztossá vált, hogy jövő hétfőtől Babos Tímea vezeti párosban a világranglistát!

A magyar játékos és a francia Kristina Mladenovics alkotta páros hétfőn két szettben verte a Kirsten Flipkens, Monica Niculescu belga-román párost és bejutott a negyeddöntőbe.

A nap híre viszont kétségtelenül az, hogy Babos Tímea vezeti majd párosban a világranglistát! Ezzel ő lesz a magyar teniszsport első felnőtt világelsője!

Gratulálunk!

Forrás: Magyar Tenisz Szövetség és Babos Tímea hivatalos oldala.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!