Birkózóké a Hónap műhelye díj

A fővárosi klub birkózói nyerték el, kiváló novemberi teljesítményüknek köszönhetően a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított díjat. A hónap műhelye díjjal félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalvány is jár.

A Pénzügyőr SE birkózói novemberi teljesítményükkel érdemelték ki az elismerést, a szakosztály történetében első alkalommal.
A Bydgoszczban (Lengyelország) rendezett első – azaz sportágtörténeti – U23-as világbajnokságon a szakosztály fiataljai parádéztak: a kötöttfogás 85 kg-os súlycsoportjában Szilvássy Erik világbajnok, míg 71 kg-os kategóriájában Fritsch Róbert második lett. A versenyen több magyar érem nem született, ez pedig tovább növeli az elért eredmény értékét.
Az eredmények mögött stabil háttér áll, annak ellenére, hogy a sportág egyik legfiatalabb szakosztályáról beszélünk. A műhely ráépült a megszűnt Spartacus egyesület Kőér utcai birkózóbázisára, fuzionált a CSABI (Csepeli Amatőr Birkózó Iskola) klubjával, és Kecskeméten is van szakosztálya, az egyik, már meglévő helyi birkózóegyesületet támogatva.
Fontos megemlíteni, hogy a Pénzügyőr a sportolóinak életpályát is kínáló utánpótlás-nevelést folytat: a fiatalokat a kívánságukra beiskolázzák, illetve később a NAV-ban álláslehetőséget is kínálnak nekik.
A szakosztály hamar ért el látványos sikereket, ám a 2017-es november volt a kiemelkedő hónapja. Az említett vb-sikerek mellett a Pénzügyőr remekül rendezte meg a szabadfogású juniorbajnokságot, annak pontversenyét is megnyerve. A felnőtt csapatbajnokságon (Extraliga) pedig csupa fiatallal szerezte meg a második helyet.

Szilvássy Erik már az U23-as EB-n is a dobogó legfelsőbb fokára állhatott (Fotó: penzugyorse.hu)

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!